0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSoda bikarbona za ublažitev bolečin v grlu

Soda bikarbona za ublažitev bolečin v grlu

MORDA VAS ZANIMA

Težave z vnetim grlom so v hladnejših mesecih zelo pogoste. Bolečine so še posebej moteče pri požiranju, kar otežuje prehranjevanje. Na srečo pa je mogoče bolečine zelo uspešno ublažiti z nekaterimi izjemno preprostimi naravnimi metodami. Ena izmed najučinkovitejših izbir za lajšanje bolečin v grlu je zagotovo soda bikarbona. Grgranje tople vode, ki ste ji primešali malce sode bikarbone, poskrbi za hitro olajšanje …

- Oglas -

Soda bikarbona in voda

Kako pripraviti mešanico za grgranje?

V kozarec tople vode, ki pa ne sme biti prevroča, da se ne opečete, vmešajte 1–2 žlički sode bikarbone. Po želji dodajte še malce soli. Dobro premešajte in nato počasi grgrajte, požirek za požirkom. Ponovite večkrat dnevno. Grgranje vode z dodatkom sode bikarbone med drugim pomaga pri uničevanju bakterij, ki so pogosto krive za okužbo. Nekateri ob vnetem grlu priporočajo tudi pitje vode, ki smo ji dodali malce sode bikarbone. Kadar je naše grlo vneto, naj bi namreč pomagalo uživanje nekoliko bolj bazičnih živil.

Druge učinkovite naravne metode pri vnetem grlu

Seveda pa grgranje tople vode z dodatkom sode bikarbone ni edina naravna metoda za ublažitev bolečin v grlu. Ena izmed možnosti je, da namesto sode bikarbone vodi dodate samo sol. V tem primeru bo za kozarec tople vode zadostovalo že ½ žličke soli. Pri bolečinah v grlu pomaga tudi pitje kamiličnega čaja, ki ima zelo pomirjajoč vpliv na grlo. Za hitro pomiritev bolečin v grlu si lahko pomagate tudi z metinimi bomboni, ki jih je mogoče pripraviti kar doma. Mentol, ki ga vsebuje meta, namreč deluje protivnetno, protivirusno in protibakterijsko.

- Oglas -

Dobra izbira za pomiritev vnetega grla so še čaj iz sladkega korena in/ali slezi ter čaj iz grškega sena. Še ena možnost za grgranje je voda z dodatkom jabolčnega kisa, ki je znan po močnih protivnetnih in protibakterijskih učinkih. Mešanico za grgranje v tem primeru pripravite tako, da kozarcu tople vode dodate 2 žlici jabolčnega kisa. K ublažitvi bolečin v grlu in k hitrejšemu okrevanju pa bo pripomoglo tudi uživanje svežega česna – enega najmočnejših naravnih antibiotikov na svetu.

.

NAJNOVEJŠE