Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljeČešnje na Japonskem začele cveteti kar pol leta prezgodaj

Češnje na Japonskem začele cveteti kar pol leta prezgodaj

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi Japonci so pred kratkim z začudenjem opazovali zelo nenavadno dogajanje, povezano s češnjami. Kot verjetno veste, je Japonska po vsem svetu znana po svojih čudovitih cvetočih češnjah. To, da v državi cvetijo češnje, torej ni nič posebnega. Zelo nenavadno pa je, da je mogoče cvetoče češnje opaziti oktobra …

- Oglas -

Češnje na Japonskem

Čudež ali še ena izmed posledic globalnega segrevanja?

Narava se seveda ne zmeni kaj dosti za koledarje. Svoje odzive prilagaja dejavnikom, kot sta količina svetlobe in temperatura zraka. To lahko razloži tudi nenavadno cvetenje japonskih češenj sredi jeseni, do katerega je prišlo kar približno pol leta »prezgodaj«. Japonski vremenoslovci so namreč oktobra prejeli več ko 300 poročil ljudi, ki so v svoji okolici opazili češnje, ki cvetijo. Strokovnjaki menijo, da bi lahko šlo še za eno izmed številnih anomalij, ki so povezane s podnebnimi spremembami oziroma z globalnim segrevanje.

Za vsak popek le ena priložnost za cvetenje na leto

Nekateri strokovnjaki sicer poudarjajo, da je bilo podoben pojav že mogoče opaziti nekajkrat v preteklosti, vendar nikoli v tolikšnem obsegu kot letos. Poleg povišanih temperatur naj bi bili razlog za to tudi serija zelo močnih tropskih ciklonov. Drevesni listi namreč sproščajo snovi, ki preprečujejo rast popkov, dokler ne pride čas za to. Vendar pa je letošnji tropski ciklon odstranil praktično vse liste z dreves. Strokovnjaki tako domnevajo, da bi bilo lahko tudi to krivo za cvetoče češnje sredi oktobra. Ker češnje cvetijo le enkrat na leto, to pomeni, da drevesa, ki so zacvetela že zdaj, ne bodo cvetela tudi spomladi. Mar to obenem pomeni, da turisti letos ne bodo mogli uživati v čudovitih podobah Japonske, odete v belo-rožnate odtenke cvetočih češenj? Na srečo število tistih dreves, ki so letos nekoliko pohitela, vendarle ni tolikšno, da bi ogrozilo pomladno »predstavo« znamenitih japonskih češenj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×