fbpx
Domov Ekologija & okolje Češnje na Japonskem začele cveteti kar pol leta prezgodaj

Češnje na Japonskem začele cveteti kar pol leta prezgodaj

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Mnogi Japonci so pred kratkim z začudenjem opazovali zelo nenavadno dogajanje, povezano s češnjami. Kot verjetno veste, je Japonska po vsem svetu znana po svojih čudovitih cvetočih češnjah. To, da v državi cvetijo češnje, torej ni nič posebnega. Zelo nenavadno pa je, da je mogoče cvetoče češnje opaziti oktobra …

Češnje na Japonskem

Čudež ali še ena izmed posledic globalnega segrevanja?

Narava se seveda ne zmeni kaj dosti za koledarje. Svoje odzive prilagaja dejavnikom, kot sta količina svetlobe in temperatura zraka. To lahko razloži tudi nenavadno cvetenje japonskih češenj sredi jeseni, do katerega je prišlo kar približno pol leta »prezgodaj«. Japonski vremenoslovci so namreč oktobra prejeli več ko 300 poročil ljudi, ki so v svoji okolici opazili češnje, ki cvetijo. Strokovnjaki menijo, da bi lahko šlo še za eno izmed številnih anomalij, ki so povezane s podnebnimi spremembami oziroma z globalnim segrevanje.

Za vsak popek le ena priložnost za cvetenje na leto

Nekateri strokovnjaki sicer poudarjajo, da je bilo podoben pojav že mogoče opaziti nekajkrat v preteklosti, vendar nikoli v tolikšnem obsegu kot letos. Poleg povišanih temperatur naj bi bili razlog za to tudi serija zelo močnih tropskih ciklonov. Drevesni listi namreč sproščajo snovi, ki preprečujejo rast popkov, dokler ne pride čas za to. Vendar pa je letošnji tropski ciklon odstranil praktično vse liste z dreves. Strokovnjaki tako domnevajo, da bi bilo lahko tudi to krivo za cvetoče češnje sredi oktobra. Ker češnje cvetijo le enkrat na leto, to pomeni, da drevesa, ki so zacvetela že zdaj, ne bodo cvetela tudi spomladi. Mar to obenem pomeni, da turisti letos ne bodo mogli uživati v čudovitih podobah Japonske, odete v belo-rožnate odtenke cvetočih češenj? Na srečo število tistih dreves, ki so letos nekoliko pohitela, vendarle ni tolikšno, da bi ogrozilo pomladno »predstavo« znamenitih japonskih češenj.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×