0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPreverite, zakaj so ovseni kosmiči ena najboljših izbir za zajtrk

Preverite, zakaj so ovseni kosmiči ena najboljših izbir za zajtrk

MORDA VAS ZANIMA

Ste pogosto v dilemi, kaj jesti za zajtrk? Preproste možnosti so velikokrat najboljše. Tako so na primer ovseni kosmiči eden najboljših oziroma najbolj zdravih zajtrkov. Poskrbijo, da boste še dolgo siti in polni energije, kar je pri zajtrku vsekakor izjemno pomembno. Poleg tega pa tudi na dolgi rok pripomorejo k boljšemu zdravju in počutju.

- Oglas -

Ovseni kosmiči

Ovseni kosmiči za dobro prebavo

Brez dobre prebave ni dobrega zdravja. Če imate večkrat težave z zaprtjem, je to zagotovo dober razlog, da poskusite svoj običajni zajtrk zamenjati z ovsenimi kosmiči. Vsebujejo namreč zelo veliko vlaknin, ki spodbujajo prebavo. Več vlaknin v vaši prehrani pa lahko tudi močno zmanjša nevarnost za raka na debelem črevesju.

Podpora srčno-žilnemu sistemu

Redno uživanje ovsenih kosmičev bo imelo tudi zelo pozitiven vpliv na vaše srce in ožilje. Eden od razlogov za to je prav tako visoka vsebnost vlaknin. Hkrati pa so ovseni kosmiči tudi odličen vir antioksidantov, ki ščitijo srčno-žilni sistem pred izjemno nevarnimi prostimi radikali, ki povzročajo oksidativni stres v telesu in s tem številne kronične bolezni. Seveda pa je izjemno pomembno tudi dejstvo, da lahko ovseni kosmiči pomagajo tudi pri zniževanju krvnega tlaka in količine LDL-holesterola v krvi. Prav povišan krvni tlak in previsok LDL-holesterol namreč sodita med glavne dejavnike tveganja za resnejše srčno-žilne bolezni.

- Oglas -

Uravnavanje krvnega sladkorja

Za ljudi z mejno povišanim krvnim sladkorjem in za diabetike je še posebej pomembno, da se izogibajo enostavnim ogljikovim hidratom, na primer izdelkom iz bele moke, oziroma da jih zamenjajo s kompleksnimi. Ovseni kosmiči so izvrsten vir kompleksnih ogljikovih hidratov, ki se v telesu razgrajujejo počasneje, zato ne pride do prehitrega dviga ravni sladkorja v krvi. Pri uravnavanju krvnega sladkorja pa bodo pomagale tudi vlaknine.

Odličen zajtrk za vse, ki poskušate shujšati

Omenili smo, da se ovseni kosmiči prebavljajo počasneje kot enostavni ogljikovi hidrati. Ne le da zato ne pride do zelo hitrega povečanja količine sladkorja v krvi, ampak hkrati ni nevarnosti za še hitrejši padec, ki mu nato sledijo hudi napadi lakote. Če k temu prištejemo še veliko vlaknin, ki prav tako prispevajo k dolgotrajnemu občutku sitosti, je hitro jasno, da so ovseni kosmiči tudi idealen zajtrk za tiste, ki poskušate izgubiti odvečne kilograme.

Namig: ovsene kosmiče pripravite že zvečer

Priporočamo vam, da že zvečer poskrbite za zajtrk. Ovsene kosmiče namočite, saj bodo tako do jutra absorbirali tekočino in se zmehčali. Seveda jim lahko dodate tudi zdrave dodatke, na primer sadje ali oreščke. Okusi se bodo čez noč prepojili, zato bo vaš zajtrk še okusnejši, za njegovo pripravo pa vam zjutraj ne bo treba porabiti niti sekunde. To je torej idealna rešitev za tiste, ki se vam zjutraj običajno zelo mudi, zato večkrat preprosto preskočite zajtrk.

.

NAJNOVEJŠE