Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaSladke pijače vplivajo na povišan krvni tlak

Sladke pijače vplivajo na povišan krvni tlak

MORDA VAS ZANIMA

Ali pijače, ki vsebujejo večje količine sladkorja višajo krvni pritisk? To je bilo vprašanje raziskave, katere namen je bil odgovoriti prav na to vprašanje. In tu so rezultati, ki so jih pridobili od 810 testiranih oseb.

- Oglas -

  • Zmanjšanje vnosa sladkih pijač je povezano z nižjim krvnim tlakom
  • Vsi tipi kaloričnih sladil so “vpleteni“ v to, še posebej pa povišajo krvni tlak glukoza, fruktoza, saharoza, koruzni sirup z veliko vsebnostjo fruktoze ter skupek sladkorjev.
  • Kofein nima vpliva na povišan krvni tlak
  • Prav tako pa na povišan krvni tlak ne vplivajo niti dietne različice pijač.

Sladke pijače so eden izmed glavnih faktorjev, ki povzročajo prekomerno težo, hkrati pa tudi povišan krvni tlak, zato je raziskovalce zanimalo, ali bi zmanjšanje vnosa te pijače vplivalo na izgubo teže ter nižji krvni pritisk in odgovor je bil pritrdilen. Krvni tlak pa se je za čudo znanstvenikov zmanjšal tudi pri ljudeh, ki niso imeli problemov s težo.

Hipertenzija ali povišan krvni tlak je eden izmed glavnih dejavnikov za nastanek srčnih težav, kapi, bolezni ledvic ter prezgodnje smrti. Zato je vsekakor priporočljivo ljudem, ki imajo težave s povišanim krvnim tlakom, da ne uživajo sladkih in gaziranih pijač, ki temeljijo na sladkorju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×