0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiSkrivnosti sreče v zimskem času

Skrivnosti sreče v zimskem času

MORDA VAS ZANIMA

Vas mraz in sivo nebo spravljata v slabo voljo? Uporabite naslednje trike in ostanite pozitivni.

- Oglas -

“Obstaja nekaj enostavnih stvari, ki jih lahko naredite, da ohranite pozitivno držo,” pravi Sonja Lyubomirsky, profesorica za psihologijo na Univerzi Kalifornija in avtorica knjige The How of Happiness (Kako do sreče). Pomembno je, da ohranimo dobro razpoloženje, ki nas obvaruje pred tem, da bi si pozimi nabrali dodatne kilograme ali se prepustili zimskemu spanju.

zimsko veselje

Pojdite na sveži zrak

Zbrati motivacijo za tek, ko so temperature pod ničlo, je težko, a gibanje na svežem zraku se bo na razpoloženju še posebej poznalo ravno pozimi.

- Oglas -

Izogibajte se sladkemu

Izogibajte se klicu po sladkem ugodju. Visoko rafinirani ogljikovi hidrati in sladkor bodo neugodno vplivali na stopnjo sladkorja v krvi, zato boste morali po vedno nove nezdrave prigrizke. Dobro bo na razpoloženje vplivala prehrana, bogata z zdravimi omega 3 maščobnimi kislinami, dobrimi ogljikovimi hidrati (razmišljajte o polnozrnati prehrani), beljakovinami in vitamini iz skupine B.

Druženje

Medvedje gredo v hibernacijo, za človeka pa ni dobro, da se pozimi skrije. “Nasprotno, druženje je zelo močno orodje za preganjanje slabega razpoloženja,” pravi Esther Sternberg, avtorica knjige The Balance Within (Notranje ravnotežje).

Namesto, da se zaprete v hišo do prihodnje pomladi, izkoristite proste trenutke za druženje, bodisi za skupno kosilo s sodelavcem ali srečanje s sestro na uri aerobike. Ustvarjanje rutine tudi pomaga, pravi Sternbergova: “Ustanovite svoj klub ali povabite prijatelje na zabavo s plesom.”

Zimski užitki

Smučajte, preizkusite se v drsanju na ledu ali sankajte z otroci. Gibanje vam bo razbistrilo misli in z užitkom si boste za tem privoščili skodelico toplega čaja.

Pobeg na toplo

Preverite koledar in si za počitnice organizirajte potovanje v tople kraje. Če potovanja ne morete uresničiti pozimi, razmišljajte in načrtujte poletni dopust.

- Oglas -

Že samo načrtovanje potovanja in razmišljanje o njem, vam bo glede na ugotovitve raziskave, objavljene v reviji Applied Research in Quality of Life (Uporabne raziskave kvalitete življenja), prineslo občutke sreče.

Primerna obleka

Skandinavci pravijo, da ni slabega vremena, ampak so le slaba oblačila. Na zrak se lahko odpravimo kadar koli, le primerno moramo biti oblečeni za to. Če nas bo zeblo, bo neugodje prevladalo nad ugodjem in naslednjič se bomo pod sivo nebo odpravili še težje.

Poskrbite za svetlobo

Vaše telo za proizvodnjo vitamina D, ki vpliva na dobro razpoloženje, potrebuje dnevno svetlobo. Poskrbite, da bo vaša koža dovolj izpostavljena sončnim žarkom.

Poleg tega sončna svetloba vpliva na stopnje serotonina in melatonina, hormona, ki pozitivno oz. negativno vplivata na vaše razpoloženje.

.

NAJNOVEJŠE