0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaSkrb za zdravo in sijočo kožo se začne v črevesju

Skrb za zdravo in sijočo kožo se začne v črevesju

MORDA VAS ZANIMA

Če ne veste, kateri nov izdelke bi še lahko uporabili za to, da bo vaša koža zdrava in sijoča, naj vam povemo, da bo treba ubrati malo drugačno pot. Preden se spet odpravite v trgovino po nov kozmetični izdelek, nekaj več pozornosti raje  namenite svojemu črevesju. Naš prebavni sistem opravlja bolj odgovorno delo, kot bi si lahko sprva mislili. Poleg tega, da se v njem vrši kopica pomembnih nalog, pa je prebavni sistem tudi glavni prostor, kjer pride do absorpcije hranilnih snovi v krvni obtok, prav tako pa prebavni sistem skrbi tudi za to, da se iz telesa izločijo vse odpadne snovi. Če prebavni sistem ne deluje optimalno, lahko pride do izbruha aken, ekcemov, koža lahko čezmerno pordi ali pa je pusta in brez sijaja.

- Oglas -

Kadar prebavni sistem ne zmore iz telesa učinkovito izločiti vseh odpadnih snovi. Ker je koža naš največji organ, ni čisto nič presenetljivo, če se različne nepravilnosti na njej pojavijo takrat, kadar znotraj telesa prihaja do različnih neravnovesij.

Koža in prebava

Kaj povzroča slabo prebavo

Danes ima s slabo prebavo težave veliko ljudi, vzroki za to pa so lahko naslednji:

- Oglas -
  • Prehrana, ki temelji predvsem za močno predelanih živilih in sladkorju
  • Čezmerno uživanje mleka in mlečnih izdelkov
  • Uživanje živil, ki lahko povzročijo različne oblike alergijskih reakcij (na primer gluten in jajca)
  • Čezmerno uživanje alkohola
  • Veliko stresa
  • Pomanjkanje gibanja

Uživajte živila, ki bodo poskrbela, da bo vaša koža zasijala

Čudovita koža dela čudeže za vašo samozavest, seveda pa se vse skupaj pozna tudi na vaši denarnici (nič več različnih sredstev za čiščenje kože in prikrivanje nepravilnosti). Upoštevajte spodnje nasvete (poleg tega pa poskrbite tudi za dovolj spanja) in že zelo kmalu boste opazili, da je vaša koža neprimerno bolj zdrava in sijoča.

Iz prehrane vsaj začasno izločite mleko in mlečne izdelke, gluten in sojo

Veliko ljudi pestijo alergije na hrano, še več pa jih ima težave z različnimi preobčutljivostmi, ki se nemalokrat izražajo kot prebavne težave ali pa se pokažejo v obliki različnih kožnih nepravilnosti. Pogosto pomaga, če iz prehrane (vsaj za nekaj časa – da boste videli rezultate, vztrajajte vsaj tri tedne) izločimo mleko in mlečne izdelke, živila, ki vsebujejo gluten ter sojo. Vsa ta živila namreč v prebavilih pogosto povzročajo vnetje in vplivajo na zdravje črevesja in posledično na zdravje celotnega telesa.

Uživajte probiotike

K zdravju svoje črevesne mikroflore lahko prispevate tudi tako, da zaužijete dovolj probiotikov. Te zdrave bakterije živijo v našem prebavnem sistemu in skrbijo za optimalno pH vrednost črevesja, omogočijo boljšo absorpcijo hranil ter spodbudijo izločanje odpadnih snovi iz telesa. Odlična vira probiotičnih bakterij sta na primer kislo zelje in kombuča.

Uživajte jabolčni kis

Surov jabolčni kis je eden najboljših načinov za boljšo prebavo. Jabolčni kis je resnično pravo čudežno živilo, ki na naše telo vpliva na številne načine – skrbi za dobro prebavo, čisti prebavni trakt ter skrbi za zdrave bakterije. Z jabolčnim kisom lahko pripravljate solate ali pa ga uživate zmešanega z vodo.

Uživajte v naravni in hranilno bogati hrani, ki naj bo v čim večji meri rastlinskega izvora

To, kar damo vase, je v tem primeru zagotovo bolj pomembno kot to, kar damo nase. Vaša prehrana naj zato temelji na kakovostni in naravni hrani, prevladuje pa naj uživanje zelenjave in sadja. Tako boste na najboljši možen način poskrbeli za dobro prebavo in čudovit videz kože. Poleg zelenjave in sadja uživajte še oreščke, semena, celozrnata žita (na primer amarant, kvinojo, ajdo) pa tudi stročnice. Če uživate živila živalskega izvora, poskrbite, da bodo ta pridelana na ekološki način. Prav tako ni treba z njihovim uživanjem pretiravati.

- Oglas -

Poskrbite za redno gibanje

Redno gibanje je zelo pomembno za zdravje našega prebavnega sistema. S tem, da pospešite svoj srčni utrip, tudi pomagate vsem hranilom, da hitreje in bolj uspešno krožijo po telesu, hkrati pa spodbudite tudi izločanje odpadnih snovi. Določene raztezne vaje in jogijske asane ravno tako pomagajo pri hitrejšem in bolj učinkovitem izločanju odpadnih snovi iz telesa. Redno gibanje prav tako pozitivno vpliva na naše splošno dobro počutje in zmanjšuje stres, zaradi česar bo vaša koža videti bolj zdrava in mlajša.

.

NAJNOVEJŠE