Cvetačna juha s konopljinimi semeni

Odlično cvetačno juhico začinimo s svežim česnom, ki deluje kot antibiotik in antimikotik. Svež česen ima močnejši okus kot prekuhan, zato smo previdni pri odmerjanju.

Cvetačna juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 srednje velik por z zelenjem vred
  • 1 majhna glava cvetače
  • 2 majhna krompirčka
  • 1 l vode
  • Sol
  • 1 strok česna
  • 50 g oluščenih konopljinih semen
  • 1 jž olivnega olja
  • 1 manjša pest peteršiljevih lističev
  • močan stoječi kuhinjski mešalnik, multipraktik ali palični mešalnik

Priprava:

  1. Por očistimo in narežemo na kolesca.
  2. Cvetačo razdelimo na cvetke in jo operemo.
  3. Krompir olupimo in narežemo na kocke.
  4. Zelenjavo stresemo v globoko posodo, prilijemo vodo, in kuhamo približno petnajst minut, da se krompir in cvetača zmehčata.
  5. Posolimo, dodamo česen in polovico konopljinih semen ter vse skupaj na hitro zmeljemo z mešalnikom. Ko je že skoraj gladko zmleto, dodamo še peteršilj in žlico olivnega olja in še enkrat zmeljemo.
  6. Naložimo na krožnike in posujemo s preostalimi konopljinimi semeni.
  7. Poleg juhice lahko pojemo še košček Kamutovega kruha z vinskim kamnom.

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Cvetačna juha s konopljinimi semeni
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
DELI
Bodi Eko
Še več člankov, receptov, zgodb in intervjujev najdete v naši tiskani izdaji revije Bodi eko. Naročite se na revijo Bodi eko