Cvetačna juha s konopljinimi semeni

    Odlično cvetačno juhico začinimo s svežim česnom, ki deluje kot antibiotik in antimikotik. Svež česen ima močnejši okus kot prekuhan, zato smo previdni pri odmerjanju.

    Cvetačna juha

    Sestavine za 4 osebe:

    • 1 srednje velik por z zelenjem vred
    • 1 majhna glava cvetače
    • 2 majhna krompirčka
    • 1 l vode
    • Sol
    • 1 strok česna
    • 50 g oluščenih konopljinih semen
    • 1 jž olivnega olja
    • 1 manjša pest peteršiljevih lističev
    • močan stoječi kuhinjski mešalnik, multipraktik ali palični mešalnik

    Priprava:

    1. Por očistimo in narežemo na kolesca.
    2. Cvetačo razdelimo na cvetke in jo operemo.
    3. Krompir olupimo in narežemo na kocke.
    4. Zelenjavo stresemo v globoko posodo, prilijemo vodo, in kuhamo približno petnajst minut, da se krompir in cvetača zmehčata.
    5. Posolimo, dodamo česen in polovico konopljinih semen ter vse skupaj na hitro zmeljemo z mešalnikom. Ko je že skoraj gladko zmleto, dodamo še peteršilj in žlico olivnega olja in še enkrat zmeljemo.
    6. Naložimo na krožnike in posujemo s preostalimi konopljinimi semeni.
    7. Poleg juhice lahko pojemo še košček Kamutovega kruha z vinskim kamnom.
    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Cvetačna juha s konopljinimi semeni
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte