DomovZdravje & prehranaCvetačna juha s konopljinimi semeni

Cvetačna juha s konopljinimi semeni

Odlično cvetačno juhico začinimo s svežim česnom, ki deluje kot antibiotik in antimikotik. Svež česen ima močnejši okus kot prekuhan, zato smo previdni pri odmerjanju.

- Oglas -

Cvetačna juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 srednje velik por z zelenjem vred
  • 1 majhna glava cvetače
  • 2 majhna krompirčka
  • 1 l vode
  • Sol
  • 1 strok česna
  • 50 g oluščenih konopljinih semen
  • 1 jž olivnega olja
  • 1 manjša pest peteršiljevih lističev
  • močan stoječi kuhinjski mešalnik, multipraktik ali palični mešalnik

Priprava:

  1. Por očistimo in narežemo na kolesca.
  2. Cvetačo razdelimo na cvetke in jo operemo.
  3. Krompir olupimo in narežemo na kocke.
  4. Zelenjavo stresemo v globoko posodo, prilijemo vodo, in kuhamo približno petnajst minut, da se krompir in cvetača zmehčata.
  5. Posolimo, dodamo česen in polovico konopljinih semen ter vse skupaj na hitro zmeljemo z mešalnikom. Ko je že skoraj gladko zmleto, dodamo še peteršilj in žlico olivnega olja in še enkrat zmeljemo.
  6. Naložimo na krožnike in posujemo s preostalimi konopljinimi semeni.
  7. Poleg juhice lahko pojemo še košček Kamutovega kruha z vinskim kamnom.
- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE