Odlično cvetačno juhico začinimo s svežim česnom, ki deluje kot antibiotik in antimikotik. Svež česen ima močnejši okus kot prekuhan, zato smo previdni pri odmerjanju.
- Oglas -
Sestavine za 4 osebe:
- 1 srednje velik por z zelenjem vred
- 1 majhna glava cvetače
- 2 majhna krompirčka
- 1 l vode
- Sol
- 1 strok česna
- 50 g oluščenih konopljinih semen
- 1 jž olivnega olja
- 1 manjša pest peteršiljevih lističev
- močan stoječi kuhinjski mešalnik, multipraktik ali palični mešalnik
Priprava:
- Por očistimo in narežemo na kolesca.
- Cvetačo razdelimo na cvetke in jo operemo.
- Krompir olupimo in narežemo na kocke.
- Zelenjavo stresemo v globoko posodo, prilijemo vodo, in kuhamo približno petnajst minut, da se krompir in cvetača zmehčata.
- Posolimo, dodamo česen in polovico konopljinih semen ter vse skupaj na hitro zmeljemo z mešalnikom. Ko je že skoraj gladko zmleto, dodamo še peteršilj in žlico olivnega olja in še enkrat zmeljemo.
- Naložimo na krožnike in posujemo s preostalimi konopljinimi semeni.
- Poleg juhice lahko pojemo še košček Kamutovega kruha z vinskim kamnom.
- Oglas -