0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, september 2019

Revija Bodi eko, september 2019

MORDA VAS ZANIMA

Pred vami je sveža, septembrska izdaja revije Bodi eko, ki bo z zanimivo vsebino potešila vašo radovednost o naravnem in zdravem življenju.

- Oglas -

Igralka Lara Komar nas je presenetila s preprostim načinom življenja. Vsako poletje preživi z družino v kampu, njena otroka pa pri tem spoznavata divje živali in uživata v nabiranju zelenjave ter celo kuhanju marmelade. Povedala nam je, da je skrb za okolje nekaj, o čemer starši učimo otroke, vendar se tudi sami precej naučimo od njih – če jim znamo prisluhniti.

revija Bodi eko september 2019

Pripravili smo tudi druge koristne informacije, med katerimi si gotovo velja prebrati tri različne poglede na aktualno tematiko težav z zvermi v Sloveniji. Ljubitelji živali si moramo priznati, da velja volkove in medvede ohraniti, a hkrati ne gre mimo dejstva, da je treba ščititi tudi človeška življenja in skrbeti za ohranjanje pašne živinoreje, ki marsikateremu kmetu predstavlja glavni vir dohodka. Problematika torej vsekakor terja poglobljen razmislek, kjer so hitre odločitve lahko tudi nepravilne odločitve.

V reviji lahko med drugim preberete tudi:

- Oglas -
 • Ajurvedski zdravnik dr. Rajat Sharma: Vsem želim dobro zdravje!
 • Zdravstvene težave: Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo
 • Podpora imunskemu sistemu za zdravo jesen
 • Lara Komar: Treba se je truditi, da si z vsakim dnem malo boljši
 • Klinična podhranjenost, izziv v času izobilja
 • Ledvični bolniki morajo jedilnik skrbno načrtovati
 • Življenjska zgodba Olge Hojnik: S sokom mlade pire premagala raka
 • Hrana za možgane: okrepite delovanje svojih možganov
 • Navadni komarček za zdravo prebavo in manj vetrov
 • Zdravilne rastline pri težavah s srcem
 • Aktualno: Bo odstrel volkov res preprečil bodoče napade?
 • Ekološko kmetovanje: prednosti in pasti
 • Bolezni v sadnem vrtu …

Lara Komar: Treba se je truditi, da si z vsakim dnem malo boljši

Lara Komar, ki smo jo pri nas spoznali v vlogi Irene v nadaljevanki Reka ljubezni, živi v Trstu povsem običajno življenje, ki ni niti malo zvezdniško. Povedala nam je, da z družino poletja vedno preživijo v kampu. Kolesarijo, veslajo, hodijo v bližnji nasad po svežo zelenjavo, kuhajo marmelado, predvsem pa se veselijo obiskov najrazličnejših živali. Ti so zanimivi tudi za njihovega mačka, ki se na dopust seveda odpravi z njimi.

Življenjska zgodba: S sokom mlade pire premagala raka

Olga Hojnik s Ptuja je pred petimi leti zbolela za rakom na prsih. Poleg klasičnega medicinskega zdravljenja je iskala tudi bolj naravno alternativno zdravljenje. Na spletu je našla informacijo o soku mlade pire iz Srbije, s katerim so si ljudje ozdravili tudi raka. Ko je videla, kako ji dobro dene, je piro posejala kar doma.

Klinična podhranjenost – izziv v času izobilja

Neradi govorimo o temah, kot so lakota, pomanjkanje in podhranjenost, saj nas besede asociirajo na prizore sestradanih otrok. Redko pa pomislimo, da so za nezadostno prehransko oskrbo človeškega organizma krive tudi kronične bolezni in različna pooperativna stanja. Pogovarjali smo se s strokovnjaki in novinarko Mojco Lorenčič, dializno bolnico.

Luskavica, kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo. Simptomi so jasno izraženi in vsem na ogled. Na srečo lahko terapijo, ki jo predpiše zdravnik, nadgradimo tudi na naraven način in tako skrbimo, da so znaki bolezni čim manj opazni.

- Oglas -

Podpora imunskemu sistemu za zdravo jesen

Imunski sistem je interaktivna mreža, ki jo sestavljajo organi, celice in beljakovine, ki varujejo naše telo pred virusi, bakterijami ali tujimi substancami. Ko naš imunski sistem normalno deluje, tega pravzaprav sploh ne opazimo. Da bi tako ostalo, skrbijo ameriški slamnik, borovnice, bezgove jagode, ingver, ginseng in drugi naravni pomočniki.

Hujšanje z Luno

Miti in tradicije so skozi stoletja povsod po svetu pripovedovali in pričali o Luninih učinkih na življenje na Zemlji. Pa Luna deluje tudi pri hujšanju? Se lahko od izgubljenih kilogramov poslovimo za vedno? Preberite si navodila za hujšanje z Luno in preverite datume in ure pričetka Luninih men.

Pogovor: Ajurvedski zdravnik dr. Rajat Sharma

Dr. Sharma prihaja iz družine ajurvedskih zdravnikov iz Indije in je že od otroštva sodeloval na področju ajurvedskega holističnega zdravljenja – opazoval je, kako je ded pripravljal ajurvedska zdravila in jih predpisoval pacientom. Danes sam velja za velikega strokovnjaka in občasno obišče tudi Slovenijo. Kakšne nasvete nam ponuja in zakaj se mu zdijo načela ajurvede tako pomembna za vsakogar?

Okrepite delovanje svojih možganov

Po nekoliko ležernem poletju želimo okrepiti delovanje svojih možganov, na kar lahko vplivamo že z izbiro hrane. Nudimo vam pomoč pri čim boljšem izboru živil za delovanje možganov oziroma za krepitev umskih sposobnosti.

Navadni komarček

V domači lekarni ne gre brez komarčka, ki ga uporabljamo za zdravo prebavo in manj vetrov. Največkrat ga uporabljamo pri otrocih, katerim pomaga tudi pri kašlju. Čaj pa ni edino, kar si lahko iz njega pripravimo – z vami delimo tudi recept za zeliščno maslo.

Fitoterapija: težave s srcem

Vas zanima, s katerimi rastlinami si lahko pomagate pri težavah s srcem? Kar nekaj je takšnih, ki ugodno vplivajo na zdravje srca in krvožilnega sistema, uporabljamo pa jih lahko tako preventivno kot tudi takrat, ko se bolezen že pojavi.

Bo odstrel volkov preprečil napade?

Nikomur se ne zdi prav, da volkovi ne lovijo divjadi, temveč gredo v »samopostrežbo« na bližnji pašnik. Vseeno pa želimo vrsto ohraniti. Kako rešiti zagato, kjer se javnost opredeljuje ekstremno za ali proti, smo povprašali strokovnjake na treh naslovih in pridobili zelo zanimive informacije.

Eko kmetovanje, prednosti in pasti

Rezultati v slovenskem ekološkem kmetijstvu tudi po več desetletjih organiziranega dela ne navdušujejo, število ekoloških kmetij in samooskrba z ekološko hrano rasteta prepočasi, zato država spodbuja povpraševanje po lokalni, ekološko pridelani hrani. Pa ima ekološko kmetovanje lahko tudi posledice?

Bolezni v sadnem vrtu

Hruška, češnja in malina spadajo med pogostejše sadne vrste v naših vrtovih, letos pa se pri njih pojavljajo resne bolezni. Pri nekaterih je nujno, da listje pograbimo in zakopljemo ali celo zažgemo. Pomagamo si lahko tudi s pelinom, sodo bikarbono in jabolčnim kisom.

Nova številka je v prodaji od 29. 8. 2019

.

NAJNOVEJŠE