0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, November 2022

Revija Bodi eko, November 2022

Zvone Černelič: Slovenija lahko v največ 20 letih postane 100-odstotno ekološka

Sprva Zvonetu Černeliču sovaščani, kmetijski svetovalci in predvsem večji konvencionalni kmetje marsičesa niso verjeli. Da njegov način kmetovanja ni le »vrtičkanje« ali »hobi program«. Da je snel škropilnico »s strupi« z ramen. Da ne le »filozofira«, ampak da se njegov način kmetovanja, ki je resda plod razmišljanja, izobraževanja pa tudi sledenja tradiciji, obrestuje, prinaša rezultate. Dokler ga ni prepoznalo mednarodno okolje in njegovo delo okronalo kar z dvema uglednima mednarodnima priznanjema …

Bela omela: Veliko več kot le praznični simbol

Bela omela je v jesensko-zimskem času verjetno največkrat omenjena v povezavi s praznično dekoracijo. A bela omela je veliko več kot le praznični simbol. Uporablja se jo tako v ljudski medicini kot v farmaciji. Zanimiv je podatek, da je bela omela ena izmed najbolj raziskanih rastlin. Rudolf Steiner, utemeljitelj waldorfske pedagogike in biodinamičnega kmetovanja, je razvil metodo zdravljenja raka z belo omelo.

Okrepite odpornost: Kako lahko podprete svoj imunski sistem?

Močnejši, ko je vaš imunski sistem, težje delo bodo imeli virusi. Tudi če zbolite, bodo simptomi precej blagi, bolezen pa ne bo trajala tako dolgo kot bi sicer. Z raznoliko prehrano, katere osnova so nepredelana živila, rednim gibanjem in kakovostnim spancem postavite trdne temelje, saj gre za elemente, ki so ključni za močan imunski sistem. Za piko na i pa poskrbijo premišljeno izbrani dodatki.

Miša Pušenjak: Staro seme raje zavrzimo

Ko zidamo hišo, vedno poskrbimo za dobre temelje. Le-ti zagotavljajo, da je ne bo porušil vsak vihar. Podobno je potrebno razmišljati tudi pri pridelavi vrtnin, le da so temelji nekoliko drugačni. Prvi in osnovni temelj je seveda zdrava in živa zemlja. A izreden, nič manjši pomen ima tudi dobro, kakovostno seme. Seveda pa se vedno postavi vprašanje, kaj je kakovostno seme. Trenutno imam občutek, da številnim ni povsem jasno, o čem govorimo, ko govorimo o kakovosti semena, zato tokratno temo namenjamo prav temu.

Naravna pomoč za ožilje, krvni tlak in srce

Povišan krvni tlak ali hipertenzija je pomemben dejavnik za razvoj srčno-žilnih bolezni. Z zniževanjem povišanega krvnega tlaka je mogoče zmanjšati pojav možganske in srčne kapi ter srčnega popuščanja. Narava nam ponuja veliko rešitev, v podporo si lahko poiščemo zdravilne rastline.

E-mobilnost za manjši ogljični odtis?

Glede na napovedano prepoved prodaje novih fosilnih avtomobilov po letu 2035 in zamenjavo avtomobilov, starih do 15 let, ocenjujemo, da bo večina osebnih avtomobilov do leta 2050 vozila na električno energijo ali na obnovljive vire energije (sintetični metan, sintetični metanol …). Kako pa bo to vplivalo na porabo energije? Kakšne so razlike in ogljični odtis v primerjavi s klasičnimi gorivi?

Motnje srčnega ritma: Srce je treba poslušati

Naše srce deluje tiho in neopazno. V mirovanju se v eni minuti skrči oziroma utripne 60- do 90-krat in z enim utripom iztisne 60 do 80 ml krvi. Iztisu (sistola) sledi razširitev srca (diastola), ko se zopet napolni skrvjo, sledi iztis in tako naprej, dokler bije. Za normalno delovanje srca mora biti srčni utrip enakomeren. Če je prepočasen, prehiter ali nereden, govorimo o motnjah ritma.


Naročite se na revijo Bodi eko in izberite darilo!

Revija Bodi eko je že več kot 10 let najbolj priljubljena revija za eko in zdrav življenjski slog. S tem, ko se na revijo naročite, jo berete ceneje, poleg tega pa jo vsak mesec prejmete v vaš poštni nabiralnik.

Vabimo vas, da nas pokličete na 01 292 72 53 ali izpolnite spletno naročilnico. Za vse nove naročnike pripravili še posebno zanimiva in uporabna darilca.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -