0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, Marec 2023

Revija Bodi eko, Marec 2023

Poskrbite za vitalnost najpomembnejših organov

Možgani, srce, pljuča, ledvice in jetra so običajno dojeti kot ključni organi v človeškem telesu. Tako je izjemno pomembno, da skrbite za njihovo vitalnost in s tem za njihovo optimalno delovanje. Ker se je v poplavi informacij pogosto težko znajti, smo za vas pripravili pregleden vodnik, s pomočjo katerega lahko ugotovite, katera živila, prehranska dopolnila in napitki so še posebej koristi za optimalno delovanje posameznih organov.

Zdravilna dišeča vijolica

Dišeča vijolica je ena izmed prvih znanilk pomladi. Razvaja nas s svojo vijolično barvo in vonjem, ki kar kliče po prvih toplejših pomladnih sončnih žarkih. Največkrat si z majhnimi šopki popestrimo in odišavimo domove, manjkrat pa si z njo popestrimo obrok ali jo zaužijemo v zdravilne namene. V sebi namreč skriva veliko več kot samo mogočno barvo in omamen vonj.

Naročite se na revijo in izberite darilo >

Kako do več energije

Utrujenost je zelo pogosto težava sodobnega človeka. Pa naj gre za popoldansko utrujenost, utrujenost čez ves dan, težave z zbranostjo, splošno izčrpanost ali pa celo za adrenalno izčrpanost. V vseh teh primerih nam primanjkuje energije. Na srečo pa obstaja kar nekaj načinov, kako si jo povečamo oziroma povrnemo tako, da se bomo spet počutili dobro. Seveda na preprost in naraven način, ne da bi posegli po dodatni skodelici kave ali energijskem napitku.

Sezonske alergije: Kako si lahko lajšamo simptome?

Če je za nekatere pomlad najlepši del leta, pa se peščica drugih tega letnega časa naravnost boji. Govorim seveda o tistih, ki trpijo včasih skrajno neprijetne simptome sezonskih alergij. Sveže pokošena trava, cvetenje rož in dreves, nekaj, kar je za večino ljudi nekaj lepega, nekaterim zaradi cvetnega prahu povzroča celo paletno različnih simptomov. V nekaterih deželah naj bi že 20 % populacije trpelo za to težavo.

Mojca Stritar Kučuk: V hribe z otroki!

Mojco najbolj navdihujejo dolgi trekingi, davno pozabljena brezpotja, turno smučanje, jamarstvo ter pristopi na visoke gore. Odkar ima družino, se je usmerila še na pohodništvo z najmlajšimi.

Miša Pušenjak: Brez krompirja ni pravega kosila

Krompir sodi med osnovna živila Slovencev. Le redko kdo ga ne uživa. Čeprav je zdaj zunaj še zima, pa je smiselno, da o njem že razmišljamo. V rastlinjak bi ga sicer že lahko sadili. Seveda je odvisno, kje ta rastlinjak je, a po nižinah celinske Slovenije, zagotovo pa ob morju, je to že možno. Biti mora seveda nakaljen in imeti morate možnost prekrivanja ali dogrevanja, saj nevarnost mraza zagotovo še ni minila. A se vse to splača, saj je prav prvi krompir najbolj sladek.

Spomladansko razstrupljanje s smutiji

Toksini v telesu lahko povzročijo hormonsko neravnovesje, upočasnijo presnovo in posledično izgubo odvečnih kilogramov. V spomladanskih mesecih je zato priporočljivo naš organizem razstrupiti. S tem bomo poskrbeli tudi za lažjo izgubo kakšnega odvečnega kilograma, ki smo ga pridobili v zimskih mesecih. Izboljšala se nam bo prebava, imeli bomo več energije, boljšo koncentracijo in kakovostnejši spanec.

Pomanjkanje vitamina B12 in folne kisline

Pomanjkanje vitamina B12 je veliko bolj pogosto, kot se zdi, saj so znaki pomanjkanja lahko podobni simptomom drugim različnim bolezenskim stanjem. Nivo tega vitamina v krvi pa se redko preverja. Podobno velja za folno kislino (B9), ki je z B12 v posebnem odnosu.

Vodnik do močnejših kosti

Zlomi kosti so zelo pogosta težava pri starostnikih. S staranjem postajajo namreč kosti vse bolj šibke in vedno bolj lomljive. Zmanjševanje kostne gostote, ki lahko privede do osteoporoze, je še posebej izrazito po prehodu v menopavzo.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -