Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaResnica o elektronskih cigaretah

Resnica o elektronskih cigaretah

MORDA VAS ZANIMA

Japonski znanstveniki, ki so preučevali snovi v aerosolih iz elektronskih cigaret, so nedavno odkrili, da elektronske cigarete vsebujejo 10-krat več rakotvorih snovi kot navadne. E-cigarete so do sedaj veljale za bolj zdrave od običajnih, še posebej priljubljene pa so med mladimi.

- Oglas -

Elektronska cigareta

Elektronske cigarete delujejo tako, da odišavljeno nikotinsko tekočino segrejejo v zmes aerosolov, ki jo uporabnik, podobno kot pri navadnih cigaretah, inhalira, vendar brez dima. Velikokrat se zmotno navaja, da e-cigarete producirajo paro, a temu ni tako. Para nastaja pri segrevanju vode, v primeru elektronskih cigaret pa gre za segrevanje zmesi različnih tekočin, kot so propilen glikol, glicerin in nikotin, ki se na takšen način spremenijo v nevaren aerosol.

Ker na svetu obstaja več sto različnih blagovnih znamk elektronskih cigaret, ki so zasnovane in izdelane na različne načine, ni možno podati splošnih ugotovitev glede njihove škodljivosti ali neškodljivosti. Kjub temu pa so znanstveniki japonskega nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki so raziskavo naredili na zahtevo japonskega ministrstva za zdravje, v aerosolih veliko različnih vrst elektronskih cigaret odkrili 10-krat večjo količino za človeka rakotvornih snovi, kot jo vsebujejo navadne cigarete. Med najdenimi snovmi sta bila tudi formaldehid in etanal.

Elektronske cigarete se pogosto smatrajo ali oglašujejo kot izdelki za pomoč pri opuščanju kajenja, vendar njihova učinkovitost pri tem do sedaj še ni bila dokazana. Tistim, ki bi želeli opustiti kajenje, priporočamo, da za to uporabljajo dokazano varne izdelke ali si pomagajo z uporabo naravnih alternativ, ki so telesu neškodljive.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×