fbpx
Domov Zdravje & prehrana Čaj iz olupkov granatnega jabolka

Čaj iz olupkov granatnega jabolka

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

Lupina granatnega jabolka je zelo učinkovita prva pomoč pri želodčnih in črevesnih težavah, diareji, koleri, vnetju slepiča in salmonelozi. V pičlih nekaj urah namreč regenerira celoten črevesni ekosistem. Mnogi, ki so poskusili ta čaj, zatrjujejo, da bolezen pozdravi že v petih urah. Kako ga pripraviti in kako pogosto ga piti, preberite v nadaljevanju.

Čaj granatno jabolko

Zakaj olupki granatnega jabolka

Ena od koristi olupkov granatnega jabolka je obilica vitamina C, ki po količini prekaša celo vitaminske tablete. Vitamin C izboljšuje imunsko odpornost, ugodno deluje na srčno-žilni sistem, odpravlja gube, zmanjšuje možnost za nastanek očesnih bolezni itd. Ker ti olupki vsebujejo še veliko drugih antioksidantov, so odlično sredstvo za preprečevanje bolezni srca in ožilja. Čaj iz olupkov granatnega jabolka je idealen tudi za razstrupljanje telesa. Ker uničuje patogene celice, dobro vpliva na prebavni sistem. Z njim si lahko pomagate ob diareji, salmoneli, težavah z žolčem in pri bolečinah v trebuhu.

Kako pripraviti čaj?

Pri pripravi se držite tega, da so posušeni olupki granatnega jabolka in voda v razmerju 1:20. Lahko na primer uporabite 10 do 12 gramov posušenih olupkov in 200 mililitrov vode. Če je razmerje manjše, čaj ne bo imel pravega učinka. Če je razmerje večje, lahko čaj povzroči težave, kot so glavobol, vrtoglavica in potenje, kar bo prav tako izničilo njegov učinek.

Postopek za pripravo čaja:

  1. Posušene olupke granatnega jabolka dajte v oprano skodelico, iz katere boste pili čaj.
  2. Zavrite vodo.
  3. Ko voda zavre, z njo prelijte odlupke v skodelici.
  4. Skodelico z nečim pokrijte in pustite 25 minut, da se čaj usede.
  5. Čaja ne precejajte, spijte ga takšnega, kakršen je.

Pitje tega čaja je priporočljivo predvsem pri lajšanju želodčnih in črevesnih težav. Nekateri priporočajo, da v primeru teh težav ne spijete takoj cele skodelice čaja, ampak najprej samo polovico, preostanek pa čez 3 ure. Če so težave resne, svetujejo pitje čaja 4-krat dnevno vsak drugi dan. Po enem tednu naredite premor vsaj teden dni. Čaj lahko pijete tudi, če te zdravi, vendar z njim ne pretiravajte.

- Oglas -

Najnovejše

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

7 pogostih napak pri čiščenju

Čiščenje stanovanja za večino ljudi ni najbolj prijetno opravilo. Tako seveda želimo, da bi bil čas, ki ga vložimo, čim bolje porabljen.

Tef – izjemno zdravo žito, ki ne vsebuje glutena

Ste že slišali za žito, imenovano tef (Eragrostis tef)? V naših krajih gre za zelo eksotično živilo, ki ga verjetno poznajo le redki posamezniki.

Pasijonka za pomiritev živcev in daljši spanec

Pasijonka vpliva na centralni živčni sistem, in sicer deluje pomirjevalno. Ugotovili so, da izvlečki pasijonke podaljšajo spanje pri peroralnem uživanju.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×