Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaČaj iz olupkov granatnega jabolka

Čaj iz olupkov granatnega jabolka

MORDA VAS ZANIMA

Lupina granatnega jabolka je zelo učinkovita prva pomoč pri želodčnih in črevesnih težavah, diareji, koleri, vnetju slepiča in salmonelozi. V pičlih nekaj urah namreč regenerira celoten črevesni ekosistem. Mnogi, ki so poskusili ta čaj, zatrjujejo, da bolezen pozdravi že v petih urah. Kako ga pripraviti in kako pogosto ga piti, preberite v nadaljevanju.

- Oglas -

Čaj granatno jabolko

Zakaj olupki granatnega jabolka

Ena od koristi olupkov granatnega jabolka je obilica vitamina C, ki po količini prekaša celo vitaminske tablete. Vitamin C izboljšuje imunsko odpornost, ugodno deluje na srčno-žilni sistem, odpravlja gube, zmanjšuje možnost za nastanek očesnih bolezni itd. Ker ti olupki vsebujejo še veliko drugih antioksidantov, so odlično sredstvo za preprečevanje bolezni srca in ožilja. Čaj iz olupkov granatnega jabolka je idealen tudi za razstrupljanje telesa. Ker uničuje patogene celice, dobro vpliva na prebavni sistem. Z njim si lahko pomagate ob diareji, salmoneli, težavah z žolčem in pri bolečinah v trebuhu.

Kako pripraviti čaj?

Pri pripravi se držite tega, da so posušeni olupki granatnega jabolka in voda v razmerju 1:20. Lahko na primer uporabite 10 do 12 gramov posušenih olupkov in 200 mililitrov vode. Če je razmerje manjše, čaj ne bo imel pravega učinka. Če je razmerje večje, lahko čaj povzroči težave, kot so glavobol, vrtoglavica in potenje, kar bo prav tako izničilo njegov učinek.

Postopek za pripravo čaja:

  1. Posušene olupke granatnega jabolka dajte v oprano skodelico, iz katere boste pili čaj.
  2. Zavrite vodo.
  3. Ko voda zavre, z njo prelijte odlupke v skodelici.
  4. Skodelico z nečim pokrijte in pustite 25 minut, da se čaj usede.
  5. Čaja ne precejajte, spijte ga takšnega, kakršen je.
- Oglas -

Pitje tega čaja je priporočljivo predvsem pri lajšanju želodčnih in črevesnih težav. Nekateri priporočajo, da v primeru teh težav ne spijete takoj cele skodelice čaja, ampak najprej samo polovico, preostanek pa čez 3 ure. Če so težave resne, svetujejo pitje čaja 4-krat dnevno vsak drugi dan. Po enem tednu naredite premor vsaj teden dni. Čaj lahko pijete tudi, če te zdravi, vendar z njim ne pretiravajte.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×