Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliSkrb za domače živali pozimi

Skrb za domače živali pozimi

MORDA VAS ZANIMA

V zimskih mesecih, ko so zunanje temperature nižje, je posebno pozornost potrebno posvetiti zaščiti domačih živali. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da se bodo vaše domače živali tudi pozimi dobro počutile.

- Oglas -

Psom, ki imajo notranji dom, je potrebno tudi pozimi zagotoviti dovolj gibanja. Na dnevnih sprehodih jih lahko denimo ogrejemo z intenzivno dejavnostjo – jim mečemo žogico, igračke ali palico. Ko so temperature nižje, sprehajalne površine pogosto zaledenijo, zato bodimo v izogib poškodbam na to še posebno pozorni. Pozimi so ceste tudi polne soli, ki lahko povzroči razjede blazinic na tačkah. Po prihodu iz sprehoda tako kosmatinčkove tačke očistimo s toplo vodo.

psi in sneg

Psom, ki preživljajo zimo na prostem, je dobro urediti primerno zavetje. Hiška naj bo toplotno izolirana, vhod vanjo pa naj varuje zastor, ki preprečuje neposreden vdor hladnega zraka. Na tleh pasjega bivališča naj bo podlaga iz materiala, ki bo psa grel, hiška pa naj bo nekoliko dvignjena od tal, da zmanjšamo vdor vode in vlage.

Podobno velja tudi za mačke, ki večino časa tudi pozimi preživijo zunaj. Toplo zavetje pred mrazom jim lahko uredimo v delu hiše, kjer se rade zadržujejo – denimo v drvarnici ali lopi.

- Oglas -

V hladnih zimskih dneh je potrebno tako pri psih kot pri mačkah poskrbeti tudi za zdravo in uravnoteženo prehrano. Za zunanje mačke in pse so dobra izbira briketi, saj ti zunaj ne zmrznejo. Prav tako jim zagotovimo svežo vodo, ker pa tudi ta pozimi hitro zmrzne, jo večkrat dnevno preverimo in po potrebi zamenjamo.

Hladne zimske mesece težko prenašajo tudi druge domače živali, na primer konji in krave. Zagotovimo jim, da bo njihov bivanjski prostor topel, suh, očiščen in dobro izoliran pred vdorom mrzlega zraka.

Zimski meseci so za naše ljubljenčke stresni tudi zaradi ognjemetov, petard in drugih pirotehničnih sredstev. Ta živali plašijo, v najslabših primerih pa tudi poškodujejo. V izogib najhujšemu je zato dobro, da se z živalmi v prazničnih dneh izogibamo mest, kjer se uporabljajo pirotehnična sredstva.

Naši ljubljenčki bodo pokanje petard in ognjemetov najbolje prenesli v notranjih prostorih, kjer bodo zaščiteni pred neposrednim delovanjem pirotehnike. Na ta način preprečimo tudi, da bi žival zaradi strahu pobegnila. V hiši ali stanovanju ljubljenčkom zagotovimo varno zavetje, med pokanjem petard in ognjemetov pa se raje kot glasnim zvokom posvečamo ljubljenčkom ter jih skušajmo zamotiti z igro ali nežno glasbo. Če je vaše živali zelo strah pokanja in menite, da jim sami ne boste mogli pomagati, se po nasvet obrnite k veterinarju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×