0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRedčenje obrvi? Poskusite te naravne rešitve.

Redčenje obrvi? Poskusite te naravne rešitve.

MORDA VAS ZANIMA

Čezmerno izpadanje dlačic, ki sestavljajo obrvi, je lahko zelo strašljivo. Obrvi uokvirjajo obraz, zato postane njihovo redčenje hitro zelo očitno. Težavo lahko sicer začasno prikrijete z ličili, vendar je vsekakor nujno, da se je poskušate obenem lotiti tudi pri samem izvoru. Podobno kot čezmerno izpadanje las je lahko tudi redčenje obrvi znak različnih zdravstvenih težav, zato je dobro, da se o težavi najprej posvetujete z zdravnikom.

- Oglas -

Če opažate, da vaše obrvi niso več tako bujne, kot so bile nekoč, so lahko v ozadju hormonske težave. Eden od potencialnih krivcev je nepravilno delovanje ščitnice. Redčenje obrvi je posebno pogosto pri hipotiroidizmu, o katerem govorimo, ko ščitnica ne proizvaja dovolj hormonov.

Za redčenje obrvi so lahko krive tudi različne kožne bolezni (atopijski dermatitis, luskavica, seboroični dermatitis ipd.), težava pa je lahko tudi posledica vnetja mešičkov.

Nato je tu še možnost redčenja zaradi avtoimunskih bolezni. Čezmerno izpadanje dlačic, ki sestavljajo obrvi, je posebno značilno za alopecijo areato, vendar je lahko težava povezana tudi z nekaterimi drugimi avtoimunskimi obolenji, na primer z diskoidnim eritematoznim lupusom.

- Oglas -

Redčenje obrvi pa je lahko tudi posledica pomanjkanja določenih hranilnih snovi, stresa, staranja ali čezmernega puljenja.

Na nekatere dejavnike, ki so krivi za redčenje obrvi, ni mogoče vplivati neposredno, spet drugi pa so odvisni predvsem od vas. Če ugotovite, da redčenje obrvi ni posledica resnejših zdravstvenih težav, upoštevajte spodnje nasvete – in vaše obrvi bodo najverjetneje že kmalu precej gostejše …

1. Nežna masaža območja obrvi

Masaža je preprosta, obenem pa zelo učinkovita metoda za spodbujanje prekrvavitve. Ker lahko poskrbi tudi za boljšo prekrvavljenost mešičkov na območju obrvi, gre za odlično naravno tehniko za preprečevanje čezmernega izpadanja dlačic. Izboljšana prekrvavitev poskrbi za boljšo oskrbo mešičkov s kisikom in pomembnimi hranilnimi snovmi, kar omogoči nemoteno rast dlačic.

2. Nega z arganovim ali olivnim oljem

Rezultati masaže bodo še boljši, če boste uporabili kakovostno olje. Posebno dobra izbira za nego obrvi (pa tudi trepalnic) je arganovo olje. Če nimate časa za masažo, bo zadostoval tudi samo nanos arganovega olja, pri čemer si lahko pomagate s posebno krtačko za obrvi ali kar z vatirano palčko, namenjeno čiščenju ušes. V arganovem olju se namreč skriva ogromno snovi, ki so zelo koristne za mešičke. Po zaslugi teh snovi bodo dlačice rastle hitreje, obenem pa bodo močnejše. Redčenje obrvi pa lahko uspešno zavrete tudi s pomočjo olivnega olja. Poleg koristnih maščobnih kislin olivno olje vsebuje tudi snov, imenovano oleuropein, ki je lahko zelo koristna za spodbujanje rasti obrvi.

3. Čim manj puljenja

Najpogostejši razlog za pospešeno redčenje obrvi je čezmerno oziroma prepogosto puljenje. Pri tem lahko namreč nehote poškodujete mešičke, posebno če ste pregrobi. Če je poškodba resnejša, se mešički zelo težko obnovijo, kar zavre rast novih dlačic. Dobro torej razmislite, katere dlačice je zares nujno odstraniti.

- Oglas -

4. Pasta iz grškega sena

V semenih grškega sena, za katerega se uporablja tudi poimenovanje sabljasti triplat, se skrivajo snovi, ki lahko spodbudijo rast las in dlačic, vključno z obrvmi. Potrebujete 1 žličko semen, ki jih čez noč namočite v vodi. Nato jih zmeljite in zmešajte s kokosovim oljem. Pasto naslednji večer nanesite na obrvi. Zjutraj jo izperite z mlačno vodo. Ponavljajte, dokler se obrvi ne okrepijo.

5. Uravnotežena prehrana

Pospešeno izpadanje dlačic, ki sestavljajo obrvi, je lahko povezano s pomanjkanjem različnih hranilnih snovi. Posebno pogosto gre za posledico pomanjkanja železa, cinka, vitamina B12, biotina in omega-3-maščobnih kislin. Če so vaše obrvi precej redkejše, kot so bile nekoč, morate biti posebno pozorni na to, da telesu zagotovite zadostno količino naštetih hranil.

6. Gel aloe vere

Zaradi protivnetnega delovanja je lahko pri težavah z redčenjem obrvi zelo koristen tudi gel aloe vere. Med drugim lahko pomaga pri čezmernem izpadanju dlačic, ki je povezano s seboroičnim dermatitisom. Najbolje je uporabiti sveže iztisnjeni gel iz lista aloe vere. Na obrveh ga pustite približno pol ure, nato ga odstranite z mlačno vodo.

7. Sprostitvene tehnike

Kot je bilo omenjeno, je lahko za pospešeno redčenje obrvi kriv tudi stres, ki je obenem pogost krivec za čezmerno izpadanje las. Določenim stresorjem se žal težko izognemo, vendar lahko poiščemo tehnike, ki nam pomagajo nadzorovati stresni odziv.

.

NAJNOVEJŠE