0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroKako izboljšati produktivnost glede na vaše astrološko znamenje?

Kako izboljšati produktivnost glede na vaše astrološko znamenje?

MORDA VAS ZANIMA

Nasveti za povečanje produktivnosti so pogosto pretirano uniformirani. Upoštevati je namreč treba, da metoda, ki je lahko pri nekom zelo učinkovita, pri nekom drugem ne bo delovala. Nekateri ljudje so že po naravi precej zbrani, spet drugim pa pozornost zelo hitro odtava, zato potrebujejo bolj premišljen pristop.

- Oglas -

Ker lahko na osebnostne značilnosti vpliva tudi astrološko znamenje, je dobro vedeti, kaj o produktivnosti porečejo astrologi. Nasveti za produktivnost, zasnovani z upoštevanjem specifičnih omejitev in potreb, značilnih za posamezna znamenja, lahko namreč poskrbijo za precej boljše rezultate.

Oven

Nenehno se lotevate novih projektov. Začetno navdušenje hitro izpuhti, zato večino nalog zelo težko končate. Svetujemo vam, da večje projekte razdelite na čim več korakov. Tako se bo zdela naloga precej bolj obvladljiva, saj se boste lahko osredotočili na konkretne korake.

Bik

Radi imate udobje in lepe stvari. Po uspešnem dnevu ali nalogi se nagradite, na primer s svojo najljubšo slaščico ali z dolgo kopeljo. Če boste vedeli, da vas na koncu čaka nagrada, boste med delom precej bolj motivirani.

- Oglas -

Dvojčka

Med delom vas pogosto zmotijo sporočila in klici prijateljev. Ker ste zelo komunikativni, se z veseljem odzovete, zato vas nenehno lovijo roki. Zagotovo boste precej produktivnejši, če boste telefon utišali in na vrata pisarne/delovne sobe obesili napis, da ste v določenih terminih zaposleni. Tako se boste lažje osredotočili na delo, nato pa boste lahko prosti čas izkoristili v polnosti.

Rak

Raki se venomer razdajate, pri tem pa pogosto zanemarite sebe in svoje potrebe. Ko vas naslednjič prosijo, da sprejmete dodatno delo, dobro razmislite, ali boste zares zmogli. Zaradi preobremenjenosti ste pogosto živčni, posledično pa trpi vaša produktivnost.

Lev

Ženejo vas predvsem pohvale. Precej bolj kot na notranjo se zanašate na zunanjo motivacijo. Nerealistično bi bilo pričakovati, da vas bodo hvalili za vsako malenkost, ki jo naredite, zato je koristno, da najdete alternativno rešitev. Nad delovno mizo lahko na primer prilepite listke s spodbudnimi sporočili ali pa si pomagate s pozitivnimi afirmacijami.

Devica

Ob nedeljah si vzemite čas za načrtovanje prihajajočega delovnega tedna. Za vsak dan določite 3–5 ciljev. Device imate rade red in občutek nadzora. Že v osnovi ste zelo produktivni, premišljen načrt pa lahko poskrbi za piko na i. Tako boste praktično neustavljivi.

Tehtnica

Pomagajte si s tehniko Pomodoro: 25-minutnemu ciklu dela naj sledi 5-minutni odmor. Po vsakem četrtem ciklu pa naj bo odmor malce daljši. Tako boste tudi pri delu ujeli popolno ravnovesje – torej tisto, k čemur vseskozi stremite.

- Oglas -

Škorpijon

Zjutraj se najprej lotite najtežje naloge oziroma tistega, kar vas najbolj mori. Ko bo delo končano, boste občutili izjemno zadovoljstvo, ki vas bo gnalo dalje – tako boste lahko mimogrede poskrbeli tudi za manjše oziroma manj pomembne naloge.

Strelec

Radi imate popolno svobodo, kar pa pri delu ni vedno mogoče. Pogosto si ne vzamete časa za hierarhiziranje nalog, ampak se preprosto lotite tistega, kar vam pride pod roke. Svojo energijo boste izkoristili precej bolje, če boste naloge najprej razvrstili v različne kategorije. Tako boste lažje ugotovili, kaj si zasluži vašo pozornost in katera opravila lahko malce zamaknete ali celo črtate s seznama.

Kozorog

Tveganje za izgorelost je pri vas posebno veliko, saj ste nagnjeni k deloholizmu. Morda se zdi paradoksno, toda za svojo produktivnost boste naredili največ z rednimi odmori. Če ne gre drugače, si nastavite opomnike.

Vodnar

Najboljše ideje vas pogosto presenetijo takrat, ko jih najmanj pričakujete. Poskrbite, da si jih boste nemudoma zabeležili, saj lahko sicer pozabite pomembne podrobnosti. Te ideje vam lahko prihranijo precej časa. Pogosto namreč ni ključen čas, ki ga vlagamo v določen projekt. Precej pomembnejši je strateški pristop.

Ribi

Vaše misli med delom pogosto odtavajo, saj ste zelo zasanjana oseba z bujno domišljijo. Namesto da se poskušate te lastnosti znebiti, ji dajte prostor. Določite časovne intervale, ki bodo namenjeni sanjarjenju. Morda se vam zdi, da bi tako izgubili preveč časa, toda v resnici lahko čas s tem pristopom prihranite: ker boste imeli na voljo vnaprej določene intervale, ko si boste lahko dali duška, boste med delom precej bolj zbrani, posledično pa hitrejši.

.

NAJNOVEJŠE