0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPreprost in učinkovit recept za kremo proti očesnim gubam

Preprost in učinkovit recept za kremo proti očesnim gubam

MORDA VAS ZANIMA

Zakaj bi plačevali za drage kreme proti očesnim gubam, ko pa si lahko po enostavnem receptu pripravite svojo? Predstavljamo vam domačo kremo, ki preizkušeno odpravlja gube okrog oči, le redno jo morate uporabljati.

- Oglas -

Staranje je naraven proces, med katerim se v naši koži zgodijo tri pomembne spremembe:

  • ožne celice se začnejo deliti počasneje, kar povzroči stanjšanje usnjice,
  • najgloblje plasti kože postanejo ohlapne, kar vpliva na vsako naslednjo kožno plast,
  • lojne žleze se krčijo, posledično pa se zmanjša zaščita, ki jo koži nudi olje.

Domača krema proti gubam okrog oči

Zakaj se koža začne predčasno starati?

Proces staranja se začne predčasno, če je bila koža preveč izpostavljena UV-žarkom, ki poškodujejo kolagen. Ko telo želi obnoviti poškodovan kolagen, se sproščajo prosti radikali, ki še dodatno poškodujejo celice. Prezgodnje staranje povzročajo tudi toksini iz okolja, še posebej cigaretni dim.

- Oglas -

Za zdravo in mladostno kožo so zelo pomembni: redna uporaba UV-zaščitne kreme, vnos antioksidantov, redno uživanje naravnih živil brez dodatkov, telovadba, prenehanje kajenja in uporabe škodljivih kemikalij v gospodinjstvu. Če koža pod vašimi očmi izgleda zabuhlo ali poškodovano, v prehrano vpeljite čim več živil, ki delujejo protivnetno. Za nego kože okoli oči si lahko pripravite tudi domačo kremo po spodnjem receptu.

Preprost recept za bolj mladostno kožo okoli oči

Koža okoli oči je zelo tanka, zato se gube na njej najhitreje poznajo. Domača krema, s pomočjo katere boste nahranili prav to občutljivo kožo, vsebuje vitamin E, eterično olje timijana in kokosovo olje. Vitamin E je antioksidant, ki koži pomaga v boju proti prostim radikalom. Timijanovo eterično olje ima poleg antioksidacijskih tudi protivnetne učinke. Že stoletja je znano po tem, da učvrščuje kožo. Deviško kokosovo olje zelo dobro vlaži kožo (tudi lase!) in obenem deluje protivnetno.

Za domačo kremo potrebujete:

  • vitamin E, iztisnjen iz dveh kapsul,
  • 2 kapljici timijanovega eteričnega olja,
  • 1 čajno žličko kokosovega olja.

Priprava in uporaba:

  1. Vse tri sestavine zmešajte in jih vmasirajte v kožo pod očmi. (Krema je samo za zunanjo uporabo – pazite, da ne pride v stik z očmi ali sluznicami. Če pride do tega, jo sperite z rastlinskim oljem, npr. olivnim, ne z vodo.)
  2. Višek kreme obrišite s papirnato brisačo ali krpo za umivanje obraza.
  3. Ponovite vsak dan 1 do 2 uri pred spanjem.

Opozorilo: pred uporabo katerega koli eteričnega olja na koži naredite test, da ugotovite, ali ga koža dobro prenaša. Kapljico eteričnega olja kanite na notranjo stran zapestja. Po vsaj eni uri delovanja opazujte, če je koža razdražena ali rdeča. Če je, jo namažite z olivnim oljem in nato sperite z mrzlo vodo ter eteričnega olja ne uporabljajte. Eterična olja so močno koncentrirana in ne smejo priti v stik z otroki, starostniki ali živalmi. Pri njihovi uporabi se držite priloženih navodil za uporabo.

.

NAJNOVEJŠE