Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehrana10 živil, ki pospešujejo staranje

10 živil, ki pospešujejo staranje

MORDA VAS ZANIMA

Pozabite na izdelke za pomlajevanje kože; za svoj videz boste namreč veliko storili že z izbiro ustrezne hrane oziroma se izognili hrani, ki pospešuje staranje. Raziskave so namreč pokazale, da bi za lepši in bolj mladosten videz kože morali zmanjšati vnos soli, sladkorja in ocvrte hrane, če naštejemo le nekatere.

- Oglas -

Hrana in staranje

Sladkor

Obstaja več razlogov, zakaj smo zaradi prekomernega uživanja sladkorja videti starejši. Sladkor namreč nase veže kolagen, kar zmanjšuje elastičnost kože. Izguba elastičnosti kože pa vodi k globljim gubam in postaranem videzu kože.

Energijske pijače

Energijske pijače škodujejo zobni sklenini kar osemkrat več od drugih gaziranih pijač. Tako so zobje videti rumeno in nezdravo, kar seveda ne zagotavlja lepega nasmeha na obrazu.

Sol

Sol dehidrira telo, in ko smo dehidrirani, postanemo utrujeni, tako pa smo tudi videti. Poleg tega prekomerno uživanje soli škoduje ledvicam, povzroča visok krvni tlak in povzroča moteno delovanje prenove kosti.

- Oglas -

Nezdrava hrana

Kava

Kava in kofeinski izdelki prav tako dehidrirajo telo, zaradi česar je koža videti utrujeno in upadlo.

Sladkarije

Sladkor, ki se nahaja v industrijskih sladkarijah, povzroča vnetja v telesu in pospešuje gubanje in staranje kože.

Trans maščobe, ocvrta hrana

Tako kot sladkor tudi trans maščobe povzročajo grob in neelastičen videz kože. Trans maščobe nastajajo v procesu hidrogeniranja olja v živilski industriji – gre za tehnološki proces, med katerim se s pomočjo vodika, ki ga vpihavajo v vroča olja le-ta spreminjajo v bolj trda. Povzročajo mašenje in krčenje žil, kar povzroča staranje kože.

Alkohol

Čezmerno pitje alkohola povzroča dehidracijo telesa, pospešuje nastanek gub, izgubo kolagena, pordelost in otečenost.

Umetna sladila

Umetna sladila, kot je na primer aspartam, so povezani z glavoboli in bolečinami v sklepih ter spodbujajo željo po sladkem.

Ogljikovi hidrati

Prekomerno uživanje ogljikovih hidratov lahko poškoduje kolagen, opozarjajo strokovnjaki. Zato se vsaj izognite uživanju belega kruha in belih testenin ter se odločite za polnozrnate.

Gazirane pijače

- Advertisement -

Tako kot pijače, ki vsebujejo visok delež sladkorja, lahko tudi gazirane pijače dehidrirajo telo. Dehidriranost povzroča izčrpanost, zaradi česar ste videti utrujeni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×