Razstrupljevalna limonada z robidami

Robide so prava poletna poslastica, ki je povrh vsega še zelo zdrava. Predstavljamo vam recept za okusno limonado z robidami, ki razstruplja, je polna antioksidantov in protivnetnih učinkovin.

robidova limonada

Robide pomagajo pri bolečem grlu, ustni votlini in dlesnih. Vsebujejo antioksidante in krepijo ledvice. Poleg tega imajo tudi razstrupljevalne lastnosti. Ker je sezona robid poletje, so ti gozdni sadeži kot nalašč za osvežilne poletne napitke ali smoothije. Pri pripravi sokov iz robid uporabite tudi njihove liste, ki še povečajo protivnetni učinek sadežev.

Za razstrupljevalno limonado z robidami potrebujete: Liste robid (lahko žlico posušenih listov ali 12 svežih), 30 gramov opranih robid, sok dveh limon, 0,1 decilitra javorjevega sirupa.

Priprava: Najprej pripravite poparek iz listov robide. Zavrite nekaj vode (0,3 decilitra) in z njo prelijte liste (sveže ali posušene). Pustite, da se v vodi namakajo 10 minut, nato precedite tekočino, ki jo boste uporabili pri pripravi napitka. Liste lahko zavržete.

Robide zmešajte v električnem mešalniku, dokler ne nastane kašasta zmes. Če želite sok brez grudic, kašo iz robid precedite skozi cedilo in pri pripravi limonade uporabite njihov sok.

V vrček zlijte poparek robidinih listov, kašo (ali sok) iz robid, sok dveh limon in javorjev sirup. Dobro premešajte.

Limonado natočite v kozarec, ki ga lahko okrasite s kosom limone. Če želite hladen in osvežilen napitek, limonadi dodajte kocke ledu. Če imate težave z grlom, pa jo segerejte in pripravite topel napitek.