0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRazstrupite kožo na svojem obrazu

Razstrupite kožo na svojem obrazu

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi ljudje pozabijo, da tudi naša koža potrebuje občasno razstrupljanje. To velja še posebej za kožo na obrazu, ki je praktično vse dni v letu neposredno izpostavljena škodljivim snovem v zraku, umazaniji, ličilom ipd. Na kožo pa seveda močno vpliva tudi ne najbolj zdrava prehrana ali pa različne hormonske motnje. Če je vaša koža trenutno v zelo slabem stanju, je to zagotovo znak, da bi ji koristilo malce razstrupljanja. Predstavljamo vam nekaj preprostih metod, s katerimi lahko pripomorete k naravnemu čiščenju kože.

- Oglas -

Pijte veliko vode

Zelo preprost ukrep za lepšo kožo, ki pa ga mnogi pogosto spregledajo, je ta, da skrbite za zadosten vnos tekočine. Priporočljiva je predvsem voda. To bo poskrbelo za zdrav, sijoč videz kože. Namesto kave si raje privoščite zeleni čaj, ki vsebuje ogromno antioksidantov. Ti bodo pripomogli k razstrupljanju kože na obrazu in pomagali pri upočasnitvi procesa staranja.

V svojo prehrano vključite probiotike

Probiotiki bodo pomagali pri razstrupljanju vaše kože »od znotraj«. Dobra prebava in močan imunski sistem, na katerega močno vpliva prav naša črevesna flora, sta izjemno pomembna za čisto in zdravo kožo. Uživajte torej čim več fermentiranih živil, za še intenzivnejše razstrupljanje kože pa lahko posežete tudi po prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo probiotične kulture.

Povečajte vnos vlaknin

Kadar govorimo o razstrupljanju kože, ne moremo mimo vlaknin. Te namreč niso koristne le za vašo prebavo, ampak tudi za kožo. Poskusite torej zaužiti čim več sadja, zelenjave, ovsenih kosmičev, stročnic ipd. Vaša koža vam bo izjemno hvaležna!

- Oglas -

Prednost dajte naravni kozmetiki in ličilom

Če boste takoj po intenzivnem razstrupljanju kože začeli z uporabo stare kozmetike in ličil, boste hitro izničili vse pozitivne učinke. Svetujemo vam torej, da zamenjate obstoječe kozmetične izdelke in ličila s tistimi iz naravnih sestavin – če tega seveda niste že storili. Ogromno koži prijaznejših izdelkov lahko naredite kar sami.

Preverite: Naravna kozmetika: Katera je najboljša izbira?

Tedenska obnovitvena/razstrupljevalna nega

Enkrat tedensko si vzemite čas za intenzivno razstrupljanje kože na obrazu. Najprej poskrbite za piling, ki bo odstranil odmrle kožne celice in različne nečistoče. Za piling lahko uporabite kar sladkor ali kavo, ki ju zmešate z izbranim oljem. Nato držite obraz nad vodno paro (približno 5–10 minut). Po želji lahko vodi dodate še nekaj kapljic eteričnega olja čajevca. Sledi še razstrupljevalna maska, ki jo pripravite iz gline, medicinskega oglja in jabolčnega soka. Masko pustite na obrazu toliko časa, da se posuši. Na koncu jo nežno odstranite s toplo vodo. Koža bo zagotovo kot prerojena!

.

NAJNOVEJŠE