0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVeč magnezija za lažje hujšanje

Več magnezija za lažje hujšanje

MORDA VAS ZANIMA

Morda ste že slišali, da lahko povečan vnos magnezija pomaga pri lažjem hujšanju. Če se poskušate tudi sami znebiti odvečnih kilogramov, vas verjetno zanima, ali vam lahko magnezij zares pomaga. Kakšna je torej vloga magnezija pri procesu hujšanja?

- Oglas -

Magnezij

Več energije za učinkovitejše hujšanje

Pomemben del zdravega hujšanja je zagotovo redna telesna aktivnost. Vam pogosto zmanjka motivacije ali energije za vadbo? V tem primeru vam lahko pomaga prav dodatek magnezija. Ta namreč poskrbi za več energije, zato boste brez težav opravili daljši in intenzivnejši trening kot običajno. Magnezij torej v tem primeru nima neposrednega vpliva na hujšanje, ampak vam pomaga posredno.

Spanje in sprostitev – pomembna elementa uspešnega hujšanja

Ste vedeli, da imajo ljudje, ki ne spijo dovolj, precej pogosteje težave s prekomerno telesno težo kot tisti z urejenim spanjem? Pomanjkanje spanja namreč privede do povečane tvorbe kortizola, ta pa povzroči prekomerno skladiščenje maščob v telesu, predvsem na predelu trebuha. Podoben učinek kot nezadostna količina spanca ima seveda tudi vsakodnevni stres. Magnezij vam priskoči na pomoč pri obeh težavah. Gre namreč za mineral, ki pomaga pri sproščanju, obenem pa poskrbi tudi za boljši spanec oziroma za odpravo težav z nespečnostjo. To je torej še razlog več, zakaj je magnezij zelo koristen pri hujšanju.

- Oglas -

Izboljšana odzivnost celic na inzulin

Magnezij lahko pripomore tudi k uravnavanju vašega krvnega sladkorja, in sicer tako, da pomaga izboljšati odzivnost celic na inzulin. Tako lahko tudi s pomočjo magnezija poskrbite, da ne bo prihajalo do prevelikega nihanja sladkorja v krvi. Posledično pa ne boste imeli nenehne želje po hrani oziroma nenadnih napadov lakote, ko si želite predvsem nezdravih in zelo kaloričnih prigrizkov.

Dodatni pozitivni vplivi magnezija

Seveda pa magnezij ni koristen le za tiste, ki poskušajo shujšati, ampak je to mineral, ki je izjemno pomemben za številne procese v našem telesu. Med drugim vam lahko magnezij pomaga pri odpravi glavobolov, pri mišičnih krčih, pri anksioznosti ipd., pripomogel pa bo tudi k bolj zdravim kostem in k normalnemu delovanju živčnega sistema.

Preberite tudi: Magnezij – mineral za zdravje in dobro počutje

NAJNOVEJŠE