Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaRazlogi, zakaj telovaditi že zjutraj

Razlogi, zakaj telovaditi že zjutraj

MORDA VAS ZANIMA

Ob številnih delovnih in družinskih obveznostim marsikomu zmanjka časa za redno gibanje. Telovadba že navsezgodaj zjutraj je lahko odličen začetek dneva, ki vas že takoj zjutraj napolni z energijo in vam da zagon za nov dan, ki je pred vami.

1.  Trening v jutranjih urah prinaša boljše dolgoročne rezultate

- Oglas -

Raziskave kažejo, da so tisti ljudje, ki so telesno aktivni že zjutraj, veliko bolj predani vadbi in rednemu gibanju. Naše telo ima zelo rado red. Če boste zjutraj vstali nekoliko prej in že pred službo poskrbeli za gibanje, se boste tudi počutili bolje in bili lažje kos vsem nalogam, ki vam jih prinaša dan.

Jutranja telovadba

2.  Ljudje, ki telovadijo zjutraj, so veliko bolj predani svoji rutini

Kolikokrat ste načrtovali, da boste v telovadnico odšli po službi, potem pa je vedno prišlo nekaj vmes ali pa ste bili preprosto preveč utrujeni in ste raje odšli kar domov? Če vstanete malo prej in opravite načrtovani trening, imate po njem pred sabo še ves dan. Tako ne boste ničesar prepustili naključju. Naj bo trening prva stvar, ki jo naredite zjutraj.

3.  Jutranja vadba izboljša produktivnost

Gibanje že tako ali tako pozitivno vpliva na našo delovno storilnost. Če boste telovadili že v zgodnjih jutranjih urah, pa boste ne le bolj budni, ampak vas bo vadba napolnila z obilico nove energije. Jutranji trening naj bi nas z boljšo mentalno ostrino oskrbel še za štiri do deset ur po končani vadbi.

4.  Vadba v jutranjih urah pospeši metabolizem

- Oglas -

Dobrobiti jutranje vadbe boste občutili še ves dan. Jutranji trening vaš metabolizem v pogon spravi že takoj zjutraj, vaše telo pa bo tako kalorije porabljajo še ure in ure po končani vadbi. 2-Minute Anti-Aging Rx: Exercise

5.  Jutranja vadba za boljši spanec

Raziskave kažejo, da moški in ženske, ki zjutraj telovadijo, spijo bolje od tistih, ki vadijo v večernih urah. Gibanje močno vzdraži naše telo, zato številni ljudje, ki telovadijo zvečer, le s težavo zaspijo.

6.  Ljudje, ki telovadijo zjutraj, sprejemajo boljše prehranske odločitve

Če boste za gibanje poskrbeli že v jutranjih urah, bo tudi vaš odnos do hrane drugačen. Zagotovo boste ponosni nase, da ste že zjutraj zase naredili nekaj dobrega, zato bodo posledično tudi vse vaše prehranske odločitve bolj zdrave. Želeli si boste, da bi v tako pozitivnem duhu potekal ves dan.

Naj redno gibanje postane del vašega vsakdana …

Ne glede na vse prednosti, ki jih ima jutranja telovadba, je prav, da redno gibanje prilagodite svojemu življenjskemu stilu. Le tako bo redna vadba postala del vas. Pomembno je, da ste aktivni. Za vadbo vam ni treba porabiti ur in ur. Gibanje lahko vključite v čisto vse segmente svojega življenja. Do trgovine se lahko odpravite peš. Ko boste domov nosili polne nakupovalne vrečke, bo to za vas odličen trening za moč. Namesto dvigala vedno uporabite stopnice.

Seveda je neka strukturirana in načrtovana aktivnost tudi zelo pomembna. Hoja, joga, tek, vaje za moč, kolesarjenje, plavanje – odločitev je vaša.

Joga je na primer izjemno primerna jutranja aktivnost, ki vam bo pomagala, da boste izboljšali svojo gibljivost ter poskrbeli za zdravo telesno maso. Z jogo pa skrbimo tudi za boljše zavedanje svojega telesa in njegovih potreb.

Poudariti moramo, da izbiro telesne aktivnost nujno prilagodite svojim zmožnostim. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se pred začetkom katerekoli telesne dejavnosti posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo znal pomagati pri izbiri najprimernejše vadbe za vas.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×