0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiRazlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo

Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo

MORDA VAS ZANIMA

V mesecu oktobru smo ob obletnici delovanja OrCe organizirali brezplačno predavanje na temo zmote in resnice o vegetarijanski prehrani. Predavanje je doživelo resnično izjemen odziv in posledično smo prejeli zelo veliko prošenj, če bi predavanje lahko ponovili, saj ste si mnogi nanj želeli pripeljati tudi sorodnike, prijatelje, znance … zato vas zdaj z velikim veseljem obveščamo, da bomo predavanje v soboto, 21.11.2009, ponovili!

- Oglas -

Danes v zahodnem svetu uživanje mesa že dolgo ni več nuja, ostalo je le kot del tradicije, navade. Vseeno pa se še vedno pojavljajo trditve, da naj bi uživanje mesa bilo potrebno, kar pa je sodobna prehranska znanost že davno spodbila. Na predavanju se bomo dotaknili nekaterih teh trditev in preko znanstvenih dognanj ugotavljali njihovo (ne)resničnost.

Zato, če želite izvedeti praktično vse kar je za vedeti o vegetarijanski in veganski prehrani, če želite da vam nekdo argumentirano in dokazljivo razbije praktično vse mite, ki jih nekateri strokovnjaki širijo v javnosti o škodljivosti tovrstne prehrane, če želite da se v poljudnem jeziku razkrijejo matematične manipulacije, ki se jih poslužujejo te isti strokovnjaki z namenom prikazovanja mesa kot pomembnega, celo nepogrešljivega v prehrani človeka in nenazadnje, če želite argumentirano razlago, zakaj ubijanje rastlin in živali nikakor ni enako in ali imajo krvne skupine res kakšen vpliv na prehrano … ter seveda še mnogo, mnogo več – potem le pridite na predavanje. 🙂

Predaval bo mag. Marko Čenčur.

- Oglas -

Na predavanje lahko povabite prijatelje, sorodnike, znance … vse, katere tematika kakorkoli zanima. Vabljeni ste vsi, ne glede na vaše prehranjevalne navade ali prepričanja. Po in med predavanjem boste lahko zastavili vprašanja, ki vas zanimajo oz. na katere iščete odgovore.

Predavanje je brezplačno, obvezna pa je prijava nanj, katero nam pošljite na mail [email protected], najkasneje do 19. novembra. V prijavi navedite vaše ime in priimek ter kontaktno tel. številko. Predavanje bo potekalo v Ljubljani, s pričetkom ob 14.30h, natančna lokacija pa vam bo sporočeno ob prejemu in potrditvi vaše prijave.

Toplo vas vabimo, da z nami preživite zanimiv, drugačen in izobraževalen dan … verjamemo, da bomo razvili marsikatero zanimivo in poučno debato in skupaj preživeli prijetno popoldne.

Torej v soboto, 21.11.2009 vabljeni na brezplačno predavanje!

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE