Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
RubrikeZanimivostiPyrops candelaria – žuželka ki sveti?

Pyrops candelaria – žuželka ki sveti?

MORDA VAS ZANIMA

Žuželka, ki ima prav zanimiv videz nosi veliko vzdevkov: Pinokio, slonja žuželka, anti-zračni izstrelek, …

- Oglas -

Latinsko ime omenjene žuželke je pyrops candelaria in prihaja iz tropskih koncev sveta. Sam izgled žuželke je izredno zanimiv, saj izgleda, kot da polovico tesela sestavlja nos, vendar pa so to podaljšana usta, da lahko žuželka pije nektar iz cvetlic in dreves.

Lokalna vraževerja pravijo, da bi naj bila žuželka zmožna proizvesti svetlobo, vendar pa to ne drži, saj so ta vraževerja nastala na podlagi kril žuželke, ki le odbijajo svetlobo.


Poleg tega mita obstaja še en, malce bolj nenavaden oz. hudomušen. Ugriz žuželke bi naj bil smrtno nevaren, edino zdravilo pa je, da ima oseba, katero je žuželka ugriznila spolne odnose v roku 24ur po ugrizu. Ta mit bstaja že od 19 stoltja, ko je ameriški naravoslovec John C. Bannor leta 1885 slišal zgodbe o (če lahko tako prevedmo) “svetilni muhi“, katere ugriz bi naj bil smrtonosen za ljudi, živali in celo drevesa.


Res je, da je mit dokaj smešen, vendar kdo bi želel dejansko tvegati, če bi ga takšna žuželka ugriznila?

- Oglas -

No, da pa ne boste prehitro začeli paničariti, ko boste na kakem potovanju … ta žuželka v resnici sploh ne piči.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×