Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljePrvo letalo z bio gorivom

Prvo letalo z bio gorivom

MORDA VAS ZANIMA

Dvomotorno letalo NRC Falcon 20 bodo uporabljali za testiranje novega letalskega goriva, 100-odstotno izdelanega iz semen oljnic, da bi ocenili delovanje motorja in emisije. Prvi let na svetu so opravili že v oktobru, letalo pa je vzletelo iz Ottawe v Kanadi.

- Oglas -

NRC Falcon 20

Konec lanskega leta so NRC Falcon testirali za novo letalsko gorivo. »To je bilo prvič, da je reaktivno letalo poganjalo 100-odstotno, nemešano, obnovljivo gorivo, ki izpolnjuje specifikacije goriv za letala,« so povedali odgovorni. »S to pobudo nudimo trajnostno možnost za zmanjšanje emisij iz letalstva,« je dejal Chuck Red iz Applied Reasearch Associates. Več kot 40 kmetov v zahodni Kanadi so pozvali in z njimi podpisali pogodbe, da bodo vzgojili več kot 6000 hektarjev pridelka oljnic, ki je bil uporabljen za izdelavo bio goriva. Vlada upa, da bo ta pobuda začetek nove industrije bio goriva za reaktivne motorje, ki bi pomenila povpraševanje za pridelovalce.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×