Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliModra igvana rešena pred izumrtjem!

Modra igvana rešena pred izumrtjem!

MORDA VAS ZANIMA

Modro igvano najdemo samo na Kajmanskih otokih in še pred kratkim je bila ta nenavadna živalca na seznamu kritično ogroženih vrst. Pred desetimi leti jih je v divjini obstajalo samo še 10 do največ 25. A zdaj je ta simpatičen kuščar našel način, da se splazi stran od izumrtja. Zahvaljujoč programu za izboljšanje jih je zdaj v divjini kar 750 in s seznama kritično ogroženih se je vrsta preselila na seznam ogroženih.

- Oglas -

Modra igvana

Fred Burton, direktor omenjenega programa, je povedal, da je to pravzaprav najboljše, na kar bi sploh lahko upali. Modra igvana je največja avtohtona vrsta na otoku Veliki Kajman, saj pogosto zraste tudi do metra in pol v dolžino in tehta do enajst kilogramov. Nekdaj so jih našli povsod po otoku, potem pa jih je veliko umrlo zaradi uničenja habitata ali pod zobmi psov, mladiči celo mačk, pa tudi pod kolesi avtomobilov.

Prejšnji članekZelenjavne palačinke
Naslednji članekPrvo letalo z bio gorivom

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×