ŽivaliModra igvana rešena pred izumrtjem!

Modra igvana rešena pred izumrtjem!

MORDA VAS ZANIMA

Modro igvano najdemo samo na Kajmanskih otokih in še pred kratkim je bila ta nenavadna živalca na seznamu kritično ogroženih vrst. Pred desetimi leti jih je v divjini obstajalo samo še 10 do največ 25. A zdaj je ta simpatičen kuščar našel način, da se splazi stran od izumrtja. Zahvaljujoč programu za izboljšanje jih je zdaj v divjini kar 750 in s seznama kritično ogroženih se je vrsta preselila na seznam ogroženih.

- Oglas -

Modra igvana

Fred Burton, direktor omenjenega programa, je povedal, da je to pravzaprav najboljše, na kar bi sploh lahko upali. Modra igvana je največja avtohtona vrsta na otoku Veliki Kajman, saj pogosto zraste tudi do metra in pol v dolžino in tehta do enajst kilogramov. Nekdaj so jih našli povsod po otoku, potem pa jih je veliko umrlo zaradi uničenja habitata ali pod zobmi psov, mladiči celo mačk, pa tudi pod kolesi avtomobilov.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×