Palačinke so lahko okusna jed tudi z vmešano zelenjavo. Pripravili smo vam recept za zelenjavne palačinke.
- Oglas -
- kozarček prosene kaše ali prosene moke
- 2 bio jajci
- 1/2 kg špinače
- por
- korenček
- 3 stroke česna
- malo soli, kajenskega popra
- peteršilj
Priprava:
- V oslajeni, vreli vodi zelo na hitro skuhajte (2 minuti) špinačo, jo odcedite in ohladite.
- Vodo zadržite in v njej skuhajte kašo, ki jo prav tako ohladite.
- V kozici na kokosovem maslu popražite por in mu dodajte narezan korenček ter strt česen. Zmes pohladite.
- Stepite sneg iz beljakov, rumenjaka pa penasto zmešajte z žlico vroče vode.
- Rumenjake vmešajte z ohlajenim prosom, špinačo in porom.
- Na koncu rahlo vmešajte tudi sneg.
- Kot palačinke popecite na kokosovem maslu in le še postrezite.