Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaZelenjavne palačinke

Zelenjavne palačinke

MORDA VAS ZANIMA

Palačinke so lahko okusna jed tudi z vmešano zelenjavo. Pripravili smo vam recept za zelenjavne palačinke.

- Oglas -

Palačinke

  • kozarček prosene kaše ali prosene moke
  • 2 bio jajci
  • 1/2 kg špinače
  • por
  • korenček
  • 3 stroke česna
  • malo soli, kajenskega popra
  • peteršilj

Palačinke z zelenjavo

Priprava:

  1. V oslajeni, vreli vodi zelo na hitro skuhajte (2 minuti) špinačo, jo odcedite in ohladite.
  2. Vodo zadržite in v njej skuhajte kašo, ki jo prav tako ohladite.
  3. V kozici na kokosovem maslu popražite por in mu dodajte narezan korenček ter strt česen. Zmes pohladite.
  4. Stepite sneg iz beljakov, rumenjaka pa penasto zmešajte z žlico vroče vode.
  5. Rumenjake vmešajte z ohlajenim prosom, špinačo in porom.
  6. Na koncu rahlo vmešajte tudi sneg.
  7. Kot palačinke popecite na kokosovem maslu in le še postrezite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×