Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaPršilo s sivko in meto za hitro osvežitev v vročih dneh

Pršilo s sivko in meto za hitro osvežitev v vročih dneh

MORDA VAS ZANIMA

Ste za hitro osvežitev? Pršilo z eteričnim oljem sivke in mete vas bo prijetno ohladilo, izdelava pa je povsem preprosta. Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, ki jih imate morda celo doma. Sveža in sproščujoča kombinacija vonjev sivke ter mete je nedvomno kot nalašč za poletje. Ko se temperature povzpnejo vrtoglavo visoko, je vsekakor pametno, da imate pri roki to pršilo.

- Oglas -

Kako se lotiti izdelave pršila?

Za pršilo, ki poskrbi za instantno osvežitev, potrebujete:

  • 50 mililitrov vode,
  • 5 kapljic eteričnega olja poprove mete,
  • 5 kapljic eteričnega olja sivke,
  • 1 žličko frakcioniranega kokosovega olja.

V stekleničko z razpršilnikom nakapljajte eterično olje mete in sivke, nato pa dodajte še frakcionirano kokosovo olje (gre za vrsto kokosovega olja, ki je pri sobni temperaturi v tekočem agregatnem stanju). Na koncu prilijte še vodo in dobro pretresite. Po želji lahko pršilo izdelate tudi v večjih količinah. V tem primeru količino uporabljenih sestavin ustrezno prilagodite. Pazite, da eteričnih olj ne boste nanašali neposredno na kožo, saj lahko sicer pride do nezaželene reakcije.

Kako je mogoče uporabiti metino-sivkino pršilo?

- Oglas -

Na vroč dan, ko potrebujete hitro osvežitev, po telesu preprosto popršite malce pršila. Priporočljivo je, da pršilo po izdelavi shranjujete v hladilniku, saj bo tako učinek najboljši in najhitrejši. Pršilo vam lahko pomaga tudi pri ohlajanju kože, če vas je malce opeklo sonce, poleg tega pa lahko celo pospeši obnovo kože.

Uporaba pršila je praktično neomejena. Z njim si lahko med drugim pomagate pri ohlajanju po prhanju, ga vzamete s seboj, če se odpravljate na vadbo, ali pa ga uporabite na plaži. S pomočjo osvežujočega pršila z meto in sivko bodo visoke poletne temperature mnogo znosnejše, dodatna prednost pa je, da lahko vonj odžene tudi komarje in druge nadležne insekte.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×