0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliSte vedeli, da je jabolčni kis koristen tudi za pse?

Ste vedeli, da je jabolčni kis koristen tudi za pse?

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjem desetletju je postal jabolčni kis pravi prehrambni hit. Izsledki študij namreč vseskozi potrjujejo nove in nove blagodejne vplive jabolčnega kisa na naše zdravje. Vsebuje namreč ogromno mineralov, vitaminov, esencialnih kislin, encimov in pektina, navdušujejo pa tudi njegove protibakterijske, protivirusne ter protiglivične lastnosti.

- Oglas -

Mnogi ljudje so tako začeli z rednim dodajanjem jabolčnega kisa svoji prehrani. Manj znano pa je, da je lahko jabolčni kis zelo koristen tudi za vaše štirinožne prijatelje. V nadaljevanju lahko tako preverite, za kaj vse lahko uporabite jabolčnih kis pri psih.

Naravna zaščita pred klopi

Psi med igro zlahka naletijo na klopa. Tako je pametno, da poskrbite tudi za njihovo zaščito. Če vas zanimajo predvsem naravne metode, je jabolčni kis odlična izbira. Kisline namreč odvračajo klope. V stekleničko z razpršilnikom nalijte enako količino vode in jabolčnega kisa. Po želji lahko dodate še nekaj kapljic eteričnega olja sivke. Dobro pretresite. Popršite po psu, nato pa mu razčešite dlako.

- Oglas -

Pomoč pri okužbi sečil

Tudi pri psih so okužbe sečil zelo pogosta težava. Če ima pes težave z uriniranjem (uhajanje urina, uriniranje po kapljicah, kri v urinu ipd.), je lahko to znak okužbe sečil, ki lahko prizadene tako samice kot samce. Jabolčni kis je znan po svojem razstrupljevalnem delovanju, zato lahko učinkovito prečisti mehur oziroma sečila in prepreči nadaljnje razmnoževanje bakterij, ki so krive za okužbo. Vse, kar morate storiti, je, da psu nekajkrat dnevno v hrano ali vodo vmešate malce jabolčnega kisa. Če je očitno, da pes trpi zaradi hudih bolečin, naravne metode verjetno ne bodo pomagale, zato je smiselno čim prej obiskati veterinarja.

Ublažitev bolečin v sklepih

Podobno kot pri ljudeh se lahko tudi pri psih s staranjem pojavi artritis. To je posledica nalaganja manjših količin kalcija v sklepih, kar lahko oteži gibanje in privede do slabše gibljivosti sklepov. Artritis pa pogosto spremljajo tudi bolečine, ki so lahko tudi zelo hude. Jabolčni kis pomaga preprečevati kopičenje kalcija v sklepih, s čimer se zmanjšajo tudi bolečine. Za to potrebujete mešanico, pripravljeno iz enake količine jabolčnega kisa in tople vode. Vanjo najprej pomočite bombažno krpo, da se povsem prepoji s tekočino. Krpo nato položite na boleči sklep pri psu za približno 10 minut. To ponovite vsaj dvakrat dnevno. Koristno je lahko tudi dodajanje manjših količin jabolčnega kisa v vodo/hrano, saj bo to pomagalo pri razžiranju kalcija od znotraj.

Učinkovita rešitev za razbolele tačke

Psu, ki ima poškodovane tačke, lahko zelo hitro in uspešno pomagate kar z jabolčnim kisom, ki je znan po svojih protibakterijskih in protivnetnih lastnostih. Z jabolčnim kisom se tako lahko lotite težave pri samem izvoru in jo odpravite, v vmesnem času pa poskrbite za ublažitev simptomov oziroma bolečine. V plastični kadi zmešajte vodo in kis, in sicer v razmerju 2 : 1. V mešanico nato pomočite tačko, ki je poškodovana oziroma razdražena, in jo v njej držite približno 5 minut. Kisa ne spirajte, ampak na koncu tačko psu le temeljito zbrišite. Ponavljajte dvakrat dnevno, dokler ne dosežete želenega rezultata.

NAJNOVEJŠE