0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePri Applu odslej uporabljajo le še obnovljive vire energije

Pri Applu odslej uporabljajo le še obnovljive vire energije

MORDA VAS ZANIMA

Pri ameriškem tehnološkem velikanu Applu, katerega izdelki so priljubljeni po vsem svetu, so pred kratkim dosegli nekaj, za kar so si prizadevali že dolgo časa. Že od leta 2013 so večinoma uporabljali obnovljive vire energije, pred nekaj dnevi pa so oznanili, da jim je uspel 100-odstotni prehod.

- Oglas -

Apple

Pomemben zgled tudi za vsa manjša podjetja

Podjetje Apple ima svoje objekte (pisarne, proizvodne obrate, trgovine ipd.) v kar 43 državah po vsem svetu. V vseh teh objektih pa od nedavnega uporabljajo le še obnovljive, okolju prijazne vire energije. To kaže na zanimiv trend, saj vse več podjetij posveča veliko pozornosti ekološko osveščenim rešitvam. Zagotovo je tu v ozadju tudi domišljen marketing, vendar vsekakor ne gre zanemariti pozitivnega vpliva na okolje, ki ga to prinaša. Poteza Appla tako nedvomno predstavlja dobrodošel zgled tudi za manjša podjetja.

Obnovljivi viri energije pomenijo občutno manj toplogrednih plinov

Pri Applu si prizadevajo tudi za to, da bi svoje dobavitelje nagovorili k prehodu k obnovljivim virom energije. To jim je v nekaterih primerih že uspelo. Skupaj z novico, da njihovo podjetje odslej uporablja le še okolju prijazne vire energije, so namreč pred nedavnim oznanil tudi, da se je k enakemu ukrepu zavezalo še 9 njihovih partnerjev. Skupno število »zelenih« podjetij, s katerimi sodelujejo pri Applu, je s tem narastlo na 23. Ti ukrepi so zgolj v letu 2017 pomenili ogromen prispevek k zmanjšanju toplogrednih plinov. Glede na podatke podjetja naj bi Apple s svojimi partnerji v lanskem letu z uporabo obnovljivih virov energije poskrbel za kar 1,5 milijona ton toplogrednih plinov manj v ozračju. Z nedavnim ukrepom oziroma dokončnim prehodom bo ta številka v prihodnje zagotovo še narastla.

NAJNOVEJŠE