Zdravje & prehranaRazstrupljevalni napitki za zdravo trebušno slinavko

Razstrupljevalni napitki za zdravo trebušno slinavko

MORDA VAS ZANIMA

Trebušna slinavka je žleza, ki ima v našem telesu izjemno pomembno vlogo. Še posebej ključna je seveda pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi. Skrb za zdravo trebušno slinavko tako med drugim pomeni tudi zmanjševanje tveganja za diabetes. Pomlad je čas, ko se mnogi lotevajo razstrupljanja telesa po zimskih pregrehah, pri čemer mora biti proces razstrupljanja izveden karseda celostno. Določene sestavine so še posebej pomembne za zdravje trebušne slinavke, zato jih je zelo pametno vključiti v postopek naravnega čiščenja telesa. Zelo dobra izbira za razstrupljanje je lahko eden izmed napitkov, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

- Oglas -

Regratov napitek

Napitek iz regrata in ingverja

Ta napitek vsebuje izjemno velike količine antioksidantov, vitaminov in mineralov. Poskrbi za močne protivnetne učinke in je lahko še posebej blagodejen za trebušno slinavko. Pomaga celo pri naravnem zniževanju ravni sladkorja v krvi, na dolgi rok pa zmanjša nevarnost za raka trebušne slinavke. Potrebujete 1 žlico posušenih regratovih listov (približno 10 gramov), 1 žličko naribanega ingverja ali ingverja v prahu (približno 5 gramov) in 500 mililitrov vode. Vse sestavine stresite v lonec, zavrite in nato kuhajte pri najnižji temperaturi še 5 minut. Pokrijte in pustite stati toliko časa, dokler se mešanica ne ohladi. Nato jo precedite in popijte eno skodelico tega napitka na tešče, eno pa popoldne. Ponavljate 15 dni zapored, nato so vzemite 15 dni premora. Po premoru postopek še enkrat ponovite.

Napitek iz amle (indijske kosmulje)

Amla oziroma indijska kosmulja je rastlina, ki se pogosto uporablja za pridobivanje pigmentov, namenjenih naravnemu barvanju las. Vendar pa je lahko obenem tudi zelo koristna sestavina razstrupljevalnih napitkov, ki pomagajo tudi pri razbremenitvi trebušne slinavke. Za pripravo napitka potrebujete 2 žlici amle v prahu (približno 20 gramov), ki ju vmešajte v 500 mililitrov vode. Mešanico zavrite in kuhajte še 10 minut. Ko odstavite s štedilnika, počakajte še 10 minut, preden popijete. Upoštevajte postopek uživanja, kot je bil opisan pri napitku iz regrata in ingverja.

Napitek iz ohrovta, zelene in kumare

Zdravje pogosto prihaja v zeleni preobleki. Nič drugače ni pri zdravju trebušne slinavke, ki ji bo izjemno dobro del napitek, pripravljen iz ohrovta, zelene in kumare. Zelo pozitiven učinek ima tudi na ljudi, ki se že spopadajo z diabetesom, saj pomaga pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi. Uporabite 2 stebli zelene, ½ kumare, 5 listov ohrovta in 2 decilitra vode. Vse sestavine dobro operite in zmešajte v mešalniku. Takšen smuti si lahko pripravite vsak dan – vaš organizem vam bo zagotovo hvaležen.

NAJNOVEJŠE