Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaIndijska kosmulja: za jetra, proti vnetjem in mnoge druge koristi

Indijska kosmulja: za jetra, proti vnetjem in mnoge druge koristi

MORDA VAS ZANIMA

Ste že slišali za indijsko kosmuljo, imenovano tudi amla? Gre za sadež z znanstvenim imenom Phyllanthus emblica, ki ga je pri nas sicer žal zelo težko dobiti v naravni obliki – zato pa nam je na voljo v obliki prahu oziroma naravnih dopolnil. Morda se vam sicer zdi, da gre še za enega izmed eksotičnih sadežev, zelo podobnega množici drugih.

- Oglas -

Vendar pa indijska kosmulja vendarle izstopa po zelo specifičnih lastnostih oziroma hranilnih snoveh, zaradi katerih je izjemno koristna za naše zdravje. Tako nikakor ni naključje, da ima že zelo dolgo pomembno mesto v tradicionalni oziroma ljudski medicini …

Indijska kosmulja

Visoka vsebnost fitokemikalij – antioksidantov

Indijska kosmulja velja za enega najboljših virov fitokemikalij, med katerimi najdemo tudi kvercetin. Fitokemikalije so za zdravje koristne spojine, ki se pridobivajo iz rastlin. Delujejo kot zelo močni antioksidanti, kar pomeni, da blažijo negativen vpliv prostih radikalov v telesu. Tako je lahko indijska kosmulja zelo koristna za preprečevanje številnih kroničnih bolezni

Podpora zdravju vaših jeter

Jetra so zagotovo eden najpomembnejših organov v našem telesu. Imajo ključno vlogo pri razstrupljanju telesa, obenem pa izločajo žolč, ki pomaga pri razgradnji maščob. Seveda pa je spisek funkcij, ki jih imajo v našem telesu jetra, še precej daljši. Zato je izjemno pomembno, da ne zanemarjamo svojih jeter, saj se nam lahko to sicer hitro maščuje. Izsledki študij kažejo, da vam lahko pri ohranjanju zdravih jeter močno pomaga prav indijska kosmulja. Koristne hranilne snovi v indijski kosmulji, predvsem tiste, ki delujejo kot antioksidanti, bodo poskrbele za razbremenitev jeter, kar bo pripomoglo k njihovemu boljšemu delovanju.

- Oglas -

Indijska kosmulja čaj, napitek

Nižji holesterol – manj tveganja za bolezni srca in ožilja

Seveda pa jetra niso edini organ, ki jim lahko indijska kosmulja koristi. Ta ima lahko namreč izredno blagodejne vplive tudi na vaše srce. Raziskave namreč kažejo, da lahko indijska kosmulja pomaga nižati raven holesterola v krvi in preprečevati kopičenje oblog na steni krvnih žil, nekatere pa celo, da pomaga ljudem s povišanim krvnim tlakom. To pa seveda pomeni, da je lahko uživanje pripravkov na osnovi indijske kosmulje zelo koristno tudi na dolgi rok. S tem imamo seveda v mislih zniževanje tveganja za srčno-žilna obolenja.

Z izvlečkom indijske kosmulje nad vnetja v telesu

Vnetje je sicer naravni imunski odziv telesa na različne vrste poškodb. Vendar pa je lahko po drugi strani kronično vnetje izvor številnih bolezni, tudi raka, srčno-žilnih obolenj in diabetesa. Tudi tu pride na vrsto indijska kosmulja, ki je poleg vsega omenjenega znana tudi po tem, da ublaži vnetja v telesu. Seveda imajo tudi pri tem pomembno vlogo antioksidanti, s katerimi je indijska kosmulja oziroma amla izjemno bogata. Za najboljše učinke se priporoča uživanje izvlečka indijske kosmulje.

Indijska kosmulja pripravki in uporaba

Odlična za nego las in kože

Morda je ena izmed sestavin v vašem najljubšem šamponu prav indijska kosmulja. Čeprav sadež sam po sebi pri nas ni zelo poznan, pa je po drugi strani indijska kosmulja pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov. Študije nakazujejo, da lahko izvleček indijske kosmulje med drugim celo poveča tvorbo kolagena – beljakovine, ki je nujna za elastičnost naše kože. Še posebej koristno za vaše lase in kožo je lahko olje iz indijske kosmulje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×