0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaSuha koža na komolcih: najboljše naravne rešitve

Suha koža na komolcih: najboljše naravne rešitve

MORDA VAS ZANIMA

Zimski dnevi prinašajo marsikaj lepega, mnogim pa žal prinesejo tudi precejšnje težave s suho kožo. Zelo pogosta težava je lahko tudi suha koža na komolcih. Tam imamo namreč manj lojnic, zato se koža zelo hitro izsuši. Če pride do hude izsušitve, se lahko pojavi tudi zelo moteča srbečica. Poleg hladnejšega vremena obstaja še nekaj drugih dejavnikov, ki povečujejo možnosti za suho kožo na komolcih – na primer pogosto kopanje v bazenih in s tem izpostavljenost kože kloru, zelo vroče prhe ali kopeli, določene alergene snovi v kozmetičnih izdelkih ter ogrevanje v prostorih, ki izsuši zrak.

- Oglas -

Seveda pa je lahko suha koža na komolcih tudi eden izmed simptomov bolezni, kot so dermatitis, skleroderma ali luskavica. Če bi radi vsaj za začetek poskusili s čim bolj naravnimi metodami, smo za vas zbrali nekaj najboljših možnosti za odpravo suhe kože na komolcih.

Komolci in suha koža

Vazelin

Mnogokrat je najboljša izbira, ko gre za reševanje težav s suho kožo, povsem navaden vazelin brez primesi. Komolci pri tem seveda niso izjema, čeprav vazelin običajno povezujemo predvsem z nego ustnic. Vazelin bo kožo navlažil, predvsem pa bo ustvaril zaščitno plast, ki bo preprečevala dodatno izgubo tekočine.

- Oglas -

Kokosovo olje

Če imate v svoji »kozmetični omarici« kokosovo olje, imate praktično vse, kar potrebujete za nego telesa. Zelo prav vam bo seveda prišlo tudi za odpravo suhe kože na komolcih. Ko nanesete olje, komolce še nekaj minut nežno masirajte, da se olje zares dobro vpije oziroma da prodre v globlje plasti kože in tako poskrbi tudi za dolgoročno izboljšanje stanja. Kokosovo olje bo kožo nahranilo s pomembnimi maščobnimi kislinami, obenem pa gre tudi za odličen vir vitamina E.

Olivno olje in sladkor

Za spopadanje s suho kožo na komolcih so odlični tudi različni domači pilingi. Eden najboljših je sestavljen le iz dveh sestavin, ki jih imate verjetno večino časa pri roki. Gre za sladkor in olivno olje. Sladkor bo s kože nežno odstranil odmrle kožne celice, olivno olje pa jo bo potem izdatno navlažilo in nahranilo. To bo seveda zelo hitro spodbudilo proces obnove. Za pripravo pilinga zmešajte približno 50 gramov sladkorja in 50 mililitrov olivnega olja. Z mešanico nato nežno zmasirajte kožo na komolcih in pustite učinkovati še približno 10 minut, preden sperete s toplo vodo.

Bananin olupek

Pogosto iščete nove možnosti uporabe za navidezne odpadke? Potem vas bo ta rešitev za suho kožo na komolcih zagotovo navdušila. Vse, kar potrebujete, je namreč bananin olupek. Če boste z notranjo stranjo nekaj minut drgnili po komolcih, nato pa počakali še približno 20 minut do spiranja, lahko po že nekaj ponovitvah opazite občutno izboljšanje stanja.

Ovseni kosmiči

Še ena odlična naravna rešitev za suho kožo na komolcih iz vaše kuhinje so lahko ovseni kosmiči. Ti bodo pomirili razdraženo in srbečo kožo ter jo oskrbeli s pomembnimi hranilnimi snovmi za njeno obnovo. Koža na komolcih bo mehka, kot verjetno ni bila še nikoli. Najbolje je, da si pripravite toplo kopel – v kad oziroma vodo stresite približno 200 gramov kosmičev. Še ena možnost pa je, da zmešate 2 žlici ovsenih kosmičev s toliko vode, da dobite gosto pasto. To pasto nato nanesite na komolce in počakajte, da se povsem posuši, preden jo sperete s kože. Postopek ponavljajte enkrat dnevno, dokler ne opazite izboljšanja. Seveda pa lahko nadaljujete tudi kasneje, da preprečite ponovno pojavitev težav.

.

NAJNOVEJŠE