0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBrezov sok: Pijača za globoko pomladno razstrupljanje

Brezov sok: Pijača za globoko pomladno razstrupljanje

MORDA VAS ZANIMA

Za sodobnega, z industrijsko hrano prenasičenega človeka je brezov sok odlično sredstvo za razstrupitev telesa. Industrijsko pripravljena hrana, kajenje, nenehen vpliv stresnih dejavnikov in jemanje zdravil za nekatere kronične bolezni, kot so zdravila za uravnavanje krvnega tlaka, antidepresivi in analgetiki, terjajo svoj davek na zdravje in splošno počutje. Ste vedeli, da obstaja slovenska super pijača, ki telesu pomaga, da na naraven način odplakne strupe, ki se zaradi sodobnega načina življenja nabirajo in obremenjujejo jetra in ledvice, hkrati pa pomlajuje in lahko celo odplakne ledvične kamne? To je obnovljivo darilo narave – brezov sok.

- Oglas -

Tradicionalni zdravilni napitek, ki blagodejno vpliva tudi na revmatična obolenja

Brezov sok je tradicionalni zdravilni napitek, ki ima v mnogih deželah, v katerih so breze gosteje posejane, kot so Skandinavija, Rusija, Kanada, Koreja in Japonska, dolgo tradicijo. V Koreji je brezov sok že stoletja imenovan »pijača bogov«. Na Finskem je brezov sok že dolgo priznan zdravilni napitek, na Japonskem pa se je uveljavil kot zdravju koristen. V Rusiji ga za zdravljenje ledvičnih kamnov predpisuje tudi uradna medicina. Tudi v Sloveniji brezov sok ni novo odkritje, že plemeniti Janez Vajkard Valvazor v Slavi vojvodine Kranjske opisuje pridobivanje zdravega napitka iz brezovega soka.

BREZOV SOK JE PRIMEREN ZA LJUDI, KI JIH MUČI ZAPRTJE, IMAJO TEŽAVE PRI URINIRANJU ALI TEŽAVE ZARADI ZADRŽEVANJA VODE.

V ljudski medicini raznih narodov se omenja ugoden vpliv brezovega soka na različne zdravstvene težave: protin (putika), revmatična obolenja, ledvični kamni, čiščenje ledvic in jeter, prebavne motnje, razne težave s kožo, izpadanje las, pomoč pri hujšanju, obolenja dihal, skorbut, visok krvni tlak, presežek holesterola v krvi.

Brezov sok učinkovito razstruplja in poživlja

Čeprav ima brezov sok nešteto blagodejnih učinkov na telo, pa je najbolj cenjen prav zaradi sposobnosti, da telesu pomaga pri postopku očiščenja. Tradicionalna zdravstvena korist brezovega soka je namreč učinkovito odstranjevanje strupenih odpadkov iz jeter in ledvic.

- Oglas -

Brezov sok je enkratna, naravno čista živa voda, ki se dviga v brezi zgodaj spomladi, in je eden od redkih fitofarmacevtskih pripomočkov, ki stimulira oba očiščevalna organa, tako ledvice kot jetra hkrati. Brezov sok je tako sredstvo za razstrupljanje, čiščenje in revitalizacijo organizma. Je močan diuretik. Heterozidi (glukozidi) prisotni v brezovem soku sproščajo po postopku encimatske hidrolize metilni salicilat, ki deluje protibolečinsko, protivnetno in diuretično. Aktiviranje pospešenega izločanja pripomore pri odstranjevanju organskih odpadkov (sečna kislina in holesterol). Na tak način sok breze pripomore pri zdravljenju hiperurikemije in povišanega holesterola v krvi.

NNARAVNI BREZOV SOK JE IDEALEN ZA VSE, KI JEDO VELIKO INDUSTRIJSKO PRIPRAVLJENE HRANE, IMAJO UTRUJENA ALI OSLABLJENA JETRA, POPIJEJO PREVEČ ALKOHOLNIH PIJAČ, KADIJO ALI SO STALNO POD VPLIVOM STRESA, IMAJO OSLABLJENO IMUNOST ALI JEMLJEJO VELIKE KOLIČINE ZDRAVIL (STATINI, ZDRAVILA ZA URAVNAVANJE KRVNEGA TLAKA, ANTIDEPRESIVI, PROTIVNETNA ZDRAVILA, KORTIZON ALI ANALGETIKI).

Naravni brezov sok odstranjuje strupe, ki jih lahko predelajo le jetra – alkohol, nasičene maščobe, prehrambne barve, aditive, pesticide, ostanke industrijsko pripravljene hrane, prežgane maščobe in konzervanse. Odstranjuje tudi toksine, ki jih lahko predelajo le ledvice –presežno sol, sečno kislino, fosfate, ostanke zdravil, sečnino in amonijak. Tako brezov sok globoko razstrupi in očisti telo ter olajša izgubo telesne teže.

Brezov sok

Postopek čiščenja telesa

Kako pravilno uporabiti brezov sok, da bo ta kar najbolj učinkovito deloval na naše telo, smo povprašali Roberta Bartola, ki vsako leto pod Gorjanci in v Beli krajini pridno zbira brezov sok, ki je blago sladka, malo gostejša tekočina prijetnega okusa: »Da se znebimo odvečne teže, mora telo pokuriti odvečne maščobe in izločiti odpadne snovi. Če telo ne izloča odpadnih snovi, se kurjenje maščob ustavi, zato je bistveno, da se telo redno čisti in razstruplja,« pojasni Bartol.

Bartol priporoča, da trikrat dnevno popijete po 2,5 dl brezovega soka. Za 6-tedensko terapijo boste tako potrebovali nekaj več kot 30 litrov soka. Če želite s pomočjo brezovega soka shujšati, ponavljajte terapijo vsaka dva meseca. Ženske bi morale narediti 4-, moški pa 6-tedensko kuro. Dnevno količino (priporočeno tedensko količino deli s 7) je najbolje razdeliti na tri enake odmerke.

Priporočena tedenska količina60 kg70 kg80 kg90 kg100 kg
30 let3,00 l3,25 l3,50 l3,75 l4,00 l
40 let3,25 l3,50 l3,75 l4,00 l4,25 l
50 let3,50 l3,75 l4,00 l4,25 l4,50 l
60 let3,75 l4,00 l4,25 l4,50 l4,75 l
70 let4,00 l4,25 l4,50 l4,75 l5,00 l

V tabeli so navedene potrebne tedenske količine v odvisnosti od let in teže. Te količine Robert Bartol priporoča »žrtvam civilizacije« (kadilcem, pivcem, ljubiteljem dobro obložene mize in podobnih pregreh). Ljudje, ki so v procesu zdravljenja, naj se o uporabi brezovega soka posvetujejo z zdravnikom, saj bo brezov sok odplavil vse telesu tuje učinkovine, tudi če to ni zaželeno.

.

NAJNOVEJŠE