0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOdpravite prhljaj s pomočjo narave!

Odpravite prhljaj s pomočjo narave!

MORDA VAS ZANIMA

Prhljaj je zelo neprijetna nadloga, s katero imajo mnogi še posebej veliko težav v hladnejšem času. Za pojav prhljaja so lahko krivi različni razlogi, med drugim tudi genetika, neugodni vplivi okolja (onesnažen zrak ipd.) ter hrana, ki jo uživamo. Včasih je lahko tako razlog za prhljaj celo neravnovesje mikrobov v našem črevesju.

- Oglas -

Prhljaj je sicer mnogokrat povezan s pretirano razmnožitvijo glivice, imenovane malasezija. Če iščete naravne pripravke, ki vam lahko pomagajo olajšati težave s prhljajem, se je tako smiselno osredotočiti predvsem na tiste snovi, ki delujejo protiglivično. Kako se torej lotiti naravne odprave prhljaja za optimalne rezultate?

Poskusite z eteričnimi olji

Eterična olja se lahko uporabljajo za lajšanje številnih težav z zdravjem – tudi ko gre deloma za lepotno oziroma kozmetično težavo. Ena takšnih težav je tudi prhljaj. Eterično olje čajevca je zagotovo ena prvih izbir, ko gre za prhljaj. Znano je namreč po protiglivičnem učinku. Za pomoč pri prhljaju potrebujete le nekaj kapljic tega eteričnega olja, ki ga zmešajte s približno 50 mililitri olja po izbiri, na primer kokosovega ali mandljevega. Nanesite na lasišče, počakajte vsaj pol ure, nato pa si lase umijte kot običajno. Eterično olje čajevca lahko dodate tudi neposredno v šampon ali balzam. Ponavljajte vsakih nekaj dni, dokler ne opazite izboljšanja stanja. Odlična izbira je lahko tudi eterično olje limonine trave, ki prav tako zavira razmnoževanje glivic, podoben učinek pa ima lahko tudi eterično olje kadilne bosvelije.

Uživajte čim več živil, bogatih s probiotiki

Lajšanje težav s prhljajem ne bi smelo potekati samo od zunaj, ampak tudi od znotraj. Kot smo že omenili, je prhljaj pogosto povezan z neravnovesjem v črevesju, natančneje s pomanjkanjem koristnih bakterij oziroma probiotikov. Če boste uživali več živil, ki so bogata s probiotiki, lahko to pomaga tudi pri vaših težavah s prhljajem. Za začetek lahko posežete tudi po prehranskih dopolnilih, kasneje pa vam bo prehrana, bogata s probiotiki, pomagala pri zmanjševanju možnosti, da se prhljaj sploh pojavi.

- Oglas -

Na pomoč pokličite jabolčni kis

Jabolčni kis je eno tistih živil, katerih spekter uporabnosti je resnično osupljiv, ko gre za domača zdravila in lepotne pripravke. Prav z jabolčnim kisom si lahko zelo uspešno pomagate tudi pri odpravljanju prhljaja. To je povezano predvsem s sposobnostjo jabolčnega kisa, da uniči škodljive mikroorganizme – med njimi tudi glivice, ki pripomorejo k nastanku prhljaja oziroma ki poslabšujejo obseg težav. Vodo in kis zmešajte v enakem razmerju ter mešanico prelijte po laseh. Čez nekaj časa lahko lase sperete še z vodo. Za še boljši učinek lahko kisu dodate še malce zelišč, ki lahko prav tako pomagajo pri uničevanju glivic, na primer rožmarina ali origana.

.

NAJNOVEJŠE