Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaSuha usta: vzroki in učinkovita naravna pomoč

Suha usta: vzroki in učinkovita naravna pomoč

MORDA VAS ZANIMA

Za zelo suha usta oziroma ustno votlino se uporablja medicinski izraz kserostomija. Gre za motnjo, za katero je značilno zmanjšano izločanje sline, suha usta pa so lahko tudi posledica spremembe zgradbe naše sline, kar močno vpliva na pH v ustni votlini. Sčasoma se lahko zaradi pretirano suhih ust pojavijo tudi težave s kariesom, pogostimi infekcijami in neprijetnim zadahom, zato je pomembno, da čim prej poiščete ustrezno rešitev.

- Oglas -

Suha usta - vzroki in rešitve

Kateri so najpogostejši vzroki za suha usta?

Zaradi nezadostnega izločanje sline se lahko pojavijo težave s požiranjem, ustnice postanejo razpokane, razpoke pa se pojavljajo tudi znotraj same ustne votline, na primer na jeziku. Vsekakor je dobro, da poskušate poiskati vzrok za suha usta in ga odpraviti (npr. kajenje, nezadosten vnos tekočine, povečan stres ipd., včasih pa so lahko suha usta tudi simptom določenih bolezni ali stranski učinek jemanja nekaterih zdravil). V vmesnem času pa si lahko pomagate tudi z nekaterimi zelo učinkovitimi naravnimi metodami za blaženje težav, ki jih povzroča pomanjkanje sline v ustni votlini.

Napitek iz aloe vere

Sok aloe vere

Aloe vera je zelo uspešna pri zaščiti tkiv v ustni votlini pred pretiranim izsuševanjem. Priporočamo vam, da si že zjutraj, na tešče pripravite napitek iz decilitra vode in 5 žlic gela aloe vere (približno 75 gramov). Dobro premešajte in popijte. Po potrebi si napitek pripravite še enkrat čez dan.

Jabolčni kis

- Oglas -

Z uživanjem jabolčnega kisa lahko pripomorete k vzpostavitvi pH-ravnovesja v ustni votlini, obenem pa jabolčni ki pomaga stimulirati izločanje sline, kar lahko odpravi suha usta. Dvakrat na dan si pripravite napitek iz 2,5 decilitra vode in 2 žlic jabolčnega kisa. Pijte toliko časa, dokler ne opazite izboljšanje stanja.

Žvrkljanje kokosovega olja

Zelo učinkovita naravna metoda za ublažitev težav, ki so posledica prekomerno suhih ust, je tudi žvrkljanje olja, najbolje kokosovega. Omenjeno olje deluje protivnetno in pomaga pri razdraženi ustni sluznici, kar bo ublažilo tudi morebitne bolečine.

Kardamom

V primeru nezadostnega izločanja sline je zelo koristno tudi žvečenje zrn kardamoma. To bo hitro pripomoglo k občutnemu izboljšanju stanja. Žvečenje kardamoma je sicer tudi eden najbolj priljubljenih naravnih postopkov za hitro odpravo neprijetnega zadaha.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×