0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPreženite utrujenost sredi dneva brez kave

Preženite utrujenost sredi dneva brez kave

MORDA VAS ZANIMA

Se vas sredi dneva večkrat poloti utrujenost? Večina ljudi si v takšnih trenutkih pomaga s kavo ali celo z energijskimi napitki, kar pa seveda ni najbolj zdrava izbira. Najprej je dobro preveriti, ali niso v ozadju določene zdravstvene težave, na primer pomanjkanje železa, prenizek krvni tlak ali nezadostno delovanje ščitnice (hipotiroza). Včasih je lahko prekomerna utrujenost povezana tudi s povečanim stresom ali z depresijo. Ko izključite resnejše težave z zdravjem, se lahko poskusite z utrujenostjo spopasti s pomočjo ene izmed možnosti, ki vam jih ponujamo v nadaljevanju …

- Oglas -

Utrujenost - Topla voda z limono

Topla voda z limono

Zdi se skorajda preveč preprosto, da bi lahko delovalo, vendar je to resnično izjemno učinkovita metoda za premagovanje utrujenosti, s pomočjo katere se boste postopoma znebili odvisnosti od kofeina. Vse, kar morate storiti, ko se vas sredi dneva poloti huda utrujenost, vas pa čaka še ogromno dela, je, si pripravite kozarec tople vode, v katero vmešate sok polovice limone. Že kmalu boste precej bolj budni in pripravljeni na izzive, ki so pred vami.

Banana

Kadar ste utrujeni, pojejte banano. To poskrbi za hitro oskrbo telesa z energijo, obenem pa tudi za boljšo zbranost. Priporočljivo je, da je banana čim bolj zrela. V poletnih mesecih se prileže tudi bananin sladoled. Banano najprej olupite in jo narežite na manjše koščke, ki jih položite v zamrzovalnik vsaj za nekaj ur. Smiselno je, da imate v zamrzovalniku vedno zalogo zamrznjenih banan za »nujne« situacije. Ko so bananini koščki zamrznjeni, jih preprosto zmešajte s kuhinjskim ali s paličnim mešalnikom. Dobljena tekstura bo močno spominjala na »klasični« sladoled. Po želji si lahko pripravite tudi smoothie, v katerega poleg banane vključite različne vrste sadja.

Jabolčni kis

Za premagovanje utrujenosti je odličen tudi jabolčni kis, znan po številnih pozitivnih vplivih na zdravje. Že manjša količina jabolčnega kisa vas lahko »prebudi« in vas napolni z energijo, zato boste precej lažje kos nalogam, ki vas (še) čakajo. V kozarec vode vmešajte žličko ali dve jabolčnega kisa in mešanico preprosto popijte.

Čaj yerba mate

- Oglas -

V prehodni fazi lahko kavo in energijske napitke zamenjate tudi z različnimi čaji, ki so načeloma precej bolj zdrava alternativa. Ena izmed najboljših možnosti je zagotovo čaj yerba mate (ali preprosto samo mate). Zelo uspešno vam pomaga pri odpravi utrujenosti in celo omotičnosti. Poskrbi za izboljšano prekrvavitev telesa in s tem za povečano oskrbo celic s kisikom, rezultat pa je precej več energije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×