Zdravje & prehranaTopla voda z limono: popolna pijača za dobro jutro

Topla voda z limono: popolna pijača za dobro jutro

MORDA VAS ZANIMA

Že zjutraj razstrupite svoje telo, prebudite prebavo in poskrbite za lepoto.

- Oglas -

Topla voda z limono - zdravilni jutranji napitek

Limona: koktejl vitaminov in mineralov

Kozarec limoninega soka vsebuje manj kot 25 kalorij. Limona ima številne zdravilne in antibakterijske lastnosti, saj je bogata s pomembnimi sestavinami za telo. Med njimi so kalcij, kalij, vitamin C in pektinska vlakna. Prav tako vsebuje sledove železa in vitamina A.

Dobro jutro – lepo jutro

V kozarec tople vode nalijte sok, ki ste ga iztisnili iz polovice limone. Topel napitek z limono, ki mu lahko dodate žličko medu, bo odličen zajtrk za vaš imunski sistem. Limona, bogata z vitaminom C, bo poskrbela tudi za vašo lepoto. Vitamin C je namreč pomemben za lepo in sijočo kožo, najbolj učinkovit pa je, kadar ga zaužijemo.

Odplaknite strupe iz telesa

Topla voda z limono je odlična kombinacija, ki prebudi vaše ledvice in odplakne škodljive strupe s telesa. Hkrati prebudi vašo prebavo, da bo vaše telo skozi dan bolj učinkovito absorbiralo hranila in da boste zaužito hitreje prebavili. Pitje limoninega soka pomaga tudi pri preprečevanju ostalih prebavnih motenj – diareje in zaprtja. Ker dobro deluje na hitrost prebave, pomaga tudi pri hujšanju.

Poskrbite, da vam ne poškoduje zobne sklenine

- Oglas -

Čeprav ima limona nešteto dobrih učinkov na vaše telo, predvsem če limonin sok uživate redno, po njegovem zaužitju ne pozabite na svoje zobe. Limona namreč vsebuje kislino, ki lahko najeda zobno sklenino. Ustno votlino torej vsaj izperite, najbolje pa je, da si umijete zobe.

NAJNOVEJŠE