0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKatero prehransko dopolnilo za razstrupljanje izbrati?

Katero prehransko dopolnilo za razstrupljanje izbrati?

MORDA VAS ZANIMA

S hrano, še posebej predelano, pogosto ne dobimo vseh potrebnih hranil in mikroelementov, ki so pomembni v procesu razstrupljanja in obnove telesa. Vedno več ljudi se zato odloča za uporabo kakšnega prehranskega dodatka, v katerem je skoncentrirana vsebina učinkovin, ki razstrupljajo telo. Katero prehransko dopolnilo je pravo za vas?

- Oglas -

Pegasti badelj

To prehransko dopolnilo zelo učinkovito razstruplja jetra in krepi njihovo delovanje. Znanstveni poskusi so pokazali, da uživanje prehranskega dopolnila ali tinkture iz pegastega badlja pomaga jetrom predelati strupe. Pegasti badelj tudi sicer pospešuje proces razstrupljanja v telesu, saj se strupene snovi z njegovo pomočjo hitreje izločijo iz telesa. Več o pegastem badlju najdete tukaj.

Alga klorela (Chorella)

Izdelana je iz alg in je polna beljakovin in vitaminov. Odlikuje jo tudi vsebnost številnih antioksidantov: vitamina A, C, E in klorofila – slednji povečuje vsebnost kisika v krvi. Ker se zelo učinkovito veže na strupene snovi, ima to sposobnost, da se oprime strupov in jih izloči (npr. težke kovine).

Vitamin C

To je verjetno najbolj uporabljeno prehransko dopolnilo. Nepogrešljiv je v procesu nastajanja kolagena, ki drži kožo skupaj. Levkocitom (belim krvničkam) pomaga pri celjenju ran in preprečevanju okužb. Je tudi zelo znan antioksidant, ki nevtralizira škodljivo delovanje prostih radikalov.

- Oglas -

Aloe vera

To je ena s hranili in minerali najbogatejših rastlin na svetu. Vsebuje kar 20 mineralov in skoraj toliko aminokislin ter 12 vitaminov. Številni dokazi govorijo v prid temu, da izvleček aloe vera koristno deluje na imunski sistem.

Koencim Q10

Vsi telesni pocesi ga nujno potrebujejo zato, ker pospešuje delovanje celic v telesu. Predvsem je učinkovit kot sredstvo za varovanje jeter pred strupenimi snovmi. Preberite si, kaj sploh je koencim q10 tukaj.

Ameriški slamnik

Skoraj nujno ga morate uvrstiti med izdelke svoje domače lekarne, če tripite za prehladi, gripo ali vas pogosto napadejo virusi. Ameriški slamnik namreč učinkovito izboljušuje delovanje imunskega sistema.

MSM

Metil sulfonil metan (MSM) je žveplova spojina, ki je v telesu v majhnih količinah naravno prisotna. Nujna je za obnovo kosti, sklepov in vezi. Več o tem čudežnem mineralu si preberite tukaj.

.

NAJNOVEJŠE