0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMSM mineral za lepoto in zdravje

MSM mineral za lepoto in zdravje

MORDA VAS ZANIMA

MSM mineral ali metilsulfonilmetan, organska oblika žvepla. Ta organska oblika žvepla je naravno prisotna v določenh rastlinah, vsebuje pa jo tudi človeško telo in prav tako mnoge živali. MSM ima zelo veliko dobrodejnih lastnosti ravno zaradi tega biološko aktivnega žvepla, ki je zelo pomemben mineral v telesu. Žveplo igra v telesu pomembno vlogo, saj sodeluje v kar nekaj telesnih funkcijah prav vsak dan. No, MSM pa pri tem pomaga tako, da telesu daruje še nekaj dodatnega dragocenega žvepla.

- Oglas -

Pomen naravnega žvepla za zdravje

Žveplo danes dobiva vedno večjo veljavo, saj ga cenijo kot zelo pomembno hranilo, brez katerega številne druge telesne funkcije ne bi mogle delovati tako, kot je treba. Žveplo tako igra zelo pomembno vlogo pri razstrupljanju in različnih vnetnih stanjih v telesu. Sicer žveplo najdemo v več kot 150 različnih spojinah v telesu. Žveplo se nahaja v praktično vsaki naši celici, zato je vitalnega pomena, da se zavedamo pomembnosti njegove vloge za delovanje telesa.

Žveplo pomembno vpliva na produkcijo glutationa, enega najmočnejših antioksidantov, ki igra zelo pomembno vlogo pri razstrupljanju telesa. In brez žvepla delovanje glutationa ne more potekati tako, kot je treba.

MSM mineral

Pozitivne lastnosti MSM-ja

Poleg tega, da MSM skrbi za višjo raven energije v našem telesu ter pomaga pri različnih oblikah alergij in astmi, v telesu pa vsak dan opravlja še vrsto pomembnih funkcij, ki jih ne gre spregledati.

- Oglas -

MSM mineral je ključni vir žvepla

Žveplo je prav gotovo eno najpomembnejših hranil v našem telesu, saj je prisotno v aminokislinah, ki predstavljajo gradnike beljakovin. Žveplo ima prav tako kopico drugih zdravilnih in preventivnih funkcij v našem telesu. In MSM mineral je daleč najboljša oblika žvepla, ki jo lahko zaužijemo z različnimi živili ali pa jo v telo vnesemo v obliki prehranskih dopolnil.

MSM pomaga pri zdravljenju osteoartritisa in zmanjšuje bolečine v sklepih

Najbolj raziskan je bil vpliv MSM-ja na zdravje sklepov, po tem pa je tudi najbolj znan. Ugotovili so, da ta prehranski dodatek pomaga k zmanjševanju vnetja sklepov, izboljšuje fleksibilnost in spodbuja proizvodnjo kolagena. Po drugi strani lahko pomaga pri formaciji vezivnega tkiva, popravlja sklepe, vezi in ligamente. MSM se v teh primerih uporablja kot prehranski dodatek za uživanje, lahko pa se tudi nanaša v obliki mazila.

Pomaga pri težavah s prebavo

MSM naj bi pomagal k obnovi sluznice prebavnega trakta in k zmanjševanju vnetnega odziva (tudi v povezavi z alergijsko reakcijo na določeno hrano). Pomagal naj bi tudi pri regeneraciji prepuščajočega črevesja. Poleg tega naj bi MSM pomagal pri zdravljenju hemoroidov.

Pomaga pri težavah s kožo

MSM kot sestavina v kremi se je dobro izkazal pri zmanjševanju vnetij na koži. Zmanjševal naj bi rdečino, pomirjal občutljivost kože in izboljševal ton kože. Mnogi MSM učinkovito uporabljajo tudi za ohranjanje mladostnega videza, čeprav to ni bilo podprto z veliko raziskavami. Pomagal na bi pri preprečevanju nastajanja gub, pri brazgotinah, temnih madežih in sončnih poškodbah. Vse to zahvaljujoč žveplu, ki je v MSM-u in je potreben za tvorbo kolagena in keratina.

- Oglas -

Zmanjšuje bolečine in krče v mišicah ter pomaga pri regeneraciji

MSM se zelo dobro obnese pri športnikih, saj pomaga pri mišičnih bolečinah in krčih, povečuje pa tudi mobilnost. V eni izmed raziskav so dokazali, da se dobro obnese tudi pri okrevanju po poškodbah in operacijah. Še posebej naj bi bil dobrodejen, če se jemlje z drugimi protivnetnimi pripravki. MSM pomaga imunskemu sistemu, pospešuje zdravljenje in zmanjšuje bolečino.

MSM pripomore k rasti las

Predvsem ženske se s staranjem zelo obremenjujemo z izpadanjem las. Dobra novica je ta, da MSM pomaga k povečanju kolagena in keratina, dveh hranil, ki sta nujno potrebni za rast novih las (pomagata pa tudi k zdravim in lepim nohtom ter koži). Pomagal naj bi tudi pri zaustavljanju izpadanja las.

MSM mineral

Pomaga pri alergijah

Ker so raziskave pokazale, da lahko MSM zmanjšuje vnetja ter izločanje citokinov in prostaglandinov, bi bil ta prehranski dodatek uporaben tudi za blaženje alergijskih reakcij. V eni izmed raziskav so tako dognali, da lahko MSM zmanjšuje simptome alergijskega rinitisa, ki se kaže s simptomi srbenja, zamašenega nosu, težav dihanja, kašljanja in kihanja.

Če povzamemo, je uporaba MSM-ja najbolj priporočljiva pri naslednjih težavah:

 • kronične bolečine v sklepih (osteoartritis, vnetje sklepov, revmatoidni artritis);
 • prepuščajoče črevesje in druge avtoimunske bolezni;
 • osteoporoza in dovzetnost za zlome kosti;
 • bursitis, tendinitis, brazgotine;
 • alergije in astma;
 • kandida;
 • mišični krči;
 • zaprtost, ulcerji, težave z želodcem, težave s prebavo;
 • simptomi PMS (glavobol, krči, zadrževanje vode, težave s prebavo);
 • strije;
 • izguba las;
 • težave s kožo (gube, sončne opekline, rane, ureznine);
 • vnetje oči;
 • cirkulacija;
 • visok krvni tlak;
 • izčrpanost;
 • ustne infekcije, bolečine v zobeh, bolezni dlesni.

Na trgu lahko MSM dobimo v obliki kapsul, prahu, v kombinacijami z drugimi hranili, v obliki kapljic itd. Pogosto je v družbi vitamina C, kar omogoča boljšo absorpcijo.

MSM v prahu naj bi se najbolje absorbiral, zato priporočajo uživanje tega. Dnevno ga zaužijemo eno do dve čajni žlički, s časom pa lahko vnos še povečamo. Vmešamo ga v vodo, idealno pa je, da dodamo limonin sok.

Za zdravje oči je MSM dodan nekaterim kapljicam za oči. Dobrodejno namreč vpliva na očesno membrano, mehča tkivo v očeh, znižuje očesni tlak, popravlja poškodbe na membrani in pomaga k boljši izrabi hranil.

Po drugi strani pa MSM dodajajo tudi kremam in gelom. Blažil naj bi iritacije na koži, alergijske reakcije, rosaceo, hemoroide itd. In ne nazadnje, pomagal naj bi ohranjati kožo mladostno!

.

NAJNOVEJŠE