Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljePraktični čistilec vode

Praktični čistilec vode

MORDA VAS ZANIMA

Podjetje Nissan Basic je izdelalo koncept naprave za čiščenje in filtriranje vode, imenovali pa so ga ‘Cycloclean’. Naprava je pritrjena na kolo, napaja pa se s pomočjo pedal, ko vozimo kolo. Cycloclean lahko prečisti do 5 litrov vode na minuto.
Filtrirni sistem za vodoNaprava se nahaja na zadnjem delu kolesa in izgleda kot nekakšen kovček s pritrjenimi steklenicami in nekaj cevmi okoli kolesa. Če radi kolesarite okoli jezer, potokov ali rek, bi vam ta naprava prišla še kako prav, kadar nimate s seboj pitne vode.

- Oglas -

S Cyclocleanom promovirajo odnos do narave in okoljevarstvo, okolju prijazna vozila, ki ne izpuščajo emisij, hkrati pa nam naprava daje razlog več za kolesarjenje. Nekaj naprav so že prodali državam v razvoju, vendar naprava stane 660$, kar za revne države ni majhen zalogaj, kljub temu pa se nekatere od teh že zanimajo za lastno proizvonjo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×