Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Ekologija & okoljeNissan Leaf razprodan

Nissan Leaf razprodan

MORDA VAS ZANIMA

Za Nissan Leaf, avtomobil na električni pogon so prejeli 19.000 prednaročil, kar je odlična novica za avtomobilsko podjetje Nissan.

- Oglas -

To pa seveda pomeni, da je za letos avto razprodan. Povpraševanje je namreč preseglo pričakovanja, zato je podjetje trenutno ustavilo naročila in rezervacije.

Prednaročila za Nissan Leaf so s začela aprila v Ameriki in na Japonskem, čeprav avtomobila ne bo mogoče dobiti do konca leta. Kljub manjši začetni proizvodnji pa Nissan pričakuje, da bo do leta 2013 prodal 500.000 električnih avtomobilov.

Seveda je to navdušenje nad takšnimi avtomobili verjetno za ostala podjetja, ki bodo v kratkem prav tako dala na trg svoja električna vozila pravo presenečenje in hkrati motivacija za izboljšanje svojih modelov.

Vendar pa je z eko perspektive Leaf zmagovalna kombinacija. Ljudje so pripravljeni na nova električna vozila, električni avtomobil je večji, kot bi morda pričakovali, prav tako pa kljub vsemu ni predrag.

Nissan leaf dosegel najboljšo oceno EURO NCAP

- Oglas -

Neodvisno združenje European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) je popolnoma električnemu Nissan LEAF na zahtevnem preizkusnem trku, podelilo najvišjo oceno za avtomobilsko varnost. Avtomobil brez izpustov je namreč ocenjen s petimi zvezdicami in je tako postal prvi električni avtomobil s tovrstno potrditvijo izjemne varnosti.

»Dosežek Nissan LEAF na tem zahtevnem preizkusu varnosti izpostavlja izjemnost celovite zasnove inovativnega, popolnoma električnega avtomobila, ki je povsem skladen z vsakodnevno družinsko rabo. Nissan LEAF nima le enake prostornosti, uporabnosti in zmogljivosti kot njegovi konvencionalni tekmeci, je tudi eden najbolj varnih avtomobilov,« pravi Pierre Loing, podpredsednik Nissan International SA, vodstva družbe v Evropi, zadolžen za produktno strategijo in načrtovanje ter obenem vodja oddelka družbe, ki deluje na področju ničelnega izpusta.

Evropski in svetovni avtomobil leta je dosegel oceno 89 odstotka varnosti za odrasle, 83 odstotka varnosti otrok in 84 odstotka varnosti glede na vgrajene varnostne elemente, saj sta del serijske opremljenosti elektronski sistem stabilnosti ESC in omejevalnik hitrosti. Kompaktna družinska kombilimuzina je z zasnovo spodnjega dela spredaj in trdnimi opornimi točkami pod pokrovom motorja dosegla tudi visoko oceno varnosti za pešce, kar 65 odstotka.

Prejšnji članekLikajte manj
Naslednji članekStres poslabša vid

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×