Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Ekologija & okoljeNissan Leaf razprodan

Nissan Leaf razprodan

MORDA VAS ZANIMA

Za Nissan Leaf, avtomobil na električni pogon so prejeli 19.000 prednaročil, kar je odlična novica za avtomobilsko podjetje Nissan.

- Oglas -

To pa seveda pomeni, da je za letos avto razprodan. Povpraševanje je namreč preseglo pričakovanja, zato je podjetje trenutno ustavilo naročila in rezervacije.

Prednaročila za Nissan Leaf so s začela aprila v Ameriki in na Japonskem, čeprav avtomobila ne bo mogoče dobiti do konca leta. Kljub manjši začetni proizvodnji pa Nissan pričakuje, da bo do leta 2013 prodal 500.000 električnih avtomobilov.

Seveda je to navdušenje nad takšnimi avtomobili verjetno za ostala podjetja, ki bodo v kratkem prav tako dala na trg svoja električna vozila pravo presenečenje in hkrati motivacija za izboljšanje svojih modelov.

Vendar pa je z eko perspektive Leaf zmagovalna kombinacija. Ljudje so pripravljeni na nova električna vozila, električni avtomobil je večji, kot bi morda pričakovali, prav tako pa kljub vsemu ni predrag.

Nissan leaf dosegel najboljšo oceno EURO NCAP

- Oglas -

Neodvisno združenje European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) je popolnoma električnemu Nissan LEAF na zahtevnem preizkusnem trku, podelilo najvišjo oceno za avtomobilsko varnost. Avtomobil brez izpustov je namreč ocenjen s petimi zvezdicami in je tako postal prvi električni avtomobil s tovrstno potrditvijo izjemne varnosti.

»Dosežek Nissan LEAF na tem zahtevnem preizkusu varnosti izpostavlja izjemnost celovite zasnove inovativnega, popolnoma električnega avtomobila, ki je povsem skladen z vsakodnevno družinsko rabo. Nissan LEAF nima le enake prostornosti, uporabnosti in zmogljivosti kot njegovi konvencionalni tekmeci, je tudi eden najbolj varnih avtomobilov,« pravi Pierre Loing, podpredsednik Nissan International SA, vodstva družbe v Evropi, zadolžen za produktno strategijo in načrtovanje ter obenem vodja oddelka družbe, ki deluje na področju ničelnega izpusta.

Evropski in svetovni avtomobil leta je dosegel oceno 89 odstotka varnosti za odrasle, 83 odstotka varnosti otrok in 84 odstotka varnosti glede na vgrajene varnostne elemente, saj sta del serijske opremljenosti elektronski sistem stabilnosti ESC in omejevalnik hitrosti. Kompaktna družinska kombilimuzina je z zasnovo spodnjega dela spredaj in trdnimi opornimi točkami pod pokrovom motorja dosegla tudi visoko oceno varnosti za pešce, kar 65 odstotka.

Prejšnji članekLikajte manj
Naslednji članekStres poslabša vid

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×