0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaStres poslabša vid

Stres poslabša vid

MORDA VAS ZANIMA

Ko smo na primer dlje časa preobremenjeni in v stresu, ne moremo jasno razmišljati in se odzivati ustvarjalno. Če v takem stanju sprejemamo odločitve, je možnost napak veliko večja.

- Oglas -

Prav tako pa takrat delujejo z napakami tudi naša čutila, na primer slabše vidimo. Ta razlika je opazna že tekom enega dneva, ko na primer zvečer vidimo slabše kot zjutraj.

Velja pa tudi obratno – ko sprostimo oči, se sprosti tudi duševna napetost. Oči so povezane s celotnim organizmom veliko bolj, kot si mislimo. Prav tu pa se skriva ključ tako za izboljšanje vida kot tudi za jasno in osredotočeno razmišljanje. V milijonih informacij, ki jih preko čutil predelajo možgani in sprožajo naše odzive in reakcije, se izluščijo za nas ključno pomembne, ki so osnova za ustvarjalni odziv in izbor aktivnosti, ki vodijo k sreči in uspehu.

Z zdravim načinom življenja in ohranjanjem gibkega duha in živčnega sistema se lahko odpravijo ali vsaj omilijo tudi mnoge napake vida. Ponovno se je potrebno naučiti pravilnega gledanja. To pa pomeni naučiti se gledati na način, ki omogoča očem optimalen vid, sistemu duh-telo pa optimalno delovanje in sprostitev napetosti.

.

NAJNOVEJŠE