Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaStres poslabša vid

Stres poslabša vid

MORDA VAS ZANIMA

Ko smo na primer dlje časa preobremenjeni in v stresu, ne moremo jasno razmišljati in se odzivati ustvarjalno. Če v takem stanju sprejemamo odločitve, je možnost napak veliko večja.

- Oglas -

Prav tako pa takrat delujejo z napakami tudi naša čutila, na primer slabše vidimo. Ta razlika je opazna že tekom enega dneva, ko na primer zvečer vidimo slabše kot zjutraj.

Velja pa tudi obratno – ko sprostimo oči, se sprosti tudi duševna napetost. Oči so povezane s celotnim organizmom veliko bolj, kot si mislimo. Prav tu pa se skriva ključ tako za izboljšanje vida kot tudi za jasno in osredotočeno razmišljanje. V milijonih informacij, ki jih preko čutil predelajo možgani in sprožajo naše odzive in reakcije, se izluščijo za nas ključno pomembne, ki so osnova za ustvarjalni odziv in izbor aktivnosti, ki vodijo k sreči in uspehu.

Z zdravim načinom življenja in ohranjanjem gibkega duha in živčnega sistema se lahko odpravijo ali vsaj omilijo tudi mnoge napake vida. Ponovno se je potrebno naučiti pravilnega gledanja. To pa pomeni naučiti se gledati na način, ki omogoča očem optimalen vid, sistemu duh-telo pa optimalno delovanje in sprostitev napetosti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×