Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Dom & energijaLikajte manj

Likajte manj

MORDA VAS ZANIMA

Ti preprosti nasveti vam lahko prihranijo čas, katerega bi porabili za likanje, vaša oblačila pa bodo vseeno izgledala kar najbolje.

- Oglas -

Običajen likalnik porabi 1000 do 1800 W, kar je primerljivo z desetimi do osemnjastimi 100W žarnicami! Na srečo, pa lahko prihranite na energiji s tem, da vaša oblačila ne sušite v sušilcu, ampak na vrvici. Še bolje pa je, da jih medtem, ko jih zlagate iz pralnega stroja lepo zložite in pustite stati približno pol ure. S tem boste preprečili gubanje in mečkanje oblačil in tako prihranili pri likanju.


Če pa so se vaše najljubše hlače ali majica že zmečkale, pa jih obesite nad kopano kad ali nad tuš medtem, ko se prhate. Tudi na ta način boste zravnali oblačila in pametneje porabili tisti čas, ki bi ga drugače porabili za likanje.

Se pa tudi zgodi, da ta tehnika ne deluje na vseh vrstah oblačil. Takrat raje obrnite tisti gumb za toploto na likalniku na manj, s čimer boste zopet prihranili pri porabi energije.

Dobro pa je tudi, da likate ob večerih, ko je čas za ‘nočno tarifo’.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×