0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AromaterapijaPopolna mešanica eteričnih olj za dober začetek dneva

Popolna mešanica eteričnih olj za dober začetek dneva

MORDA VAS ZANIMA

Ali dan radi začnete s skodelico močne kave? Ta običajno potrebuje nekaj časa, da »prime«, če je popijete preveč oziroma če je zelo močna, pa učinek najverjetneje ne bo tak, kot bi želeli, da bi bil: namesto da bi bili zbujeni in energični, ste nemirni in nezbrani.

- Oglas -

Precej bolj naravna možnost za jutranje prebujanje je uporaba preproste mešanice eteričnih olj, ki poskrbi, da ste praktično v hipu pripravljeni na nov dan in izzive, ki so pred vami. Mešanica za dobro jutro vas prebudi in osveži ter napolni z energijo. Zbistri vaše misli in vam pomaga pri tem, da se lažje osredotočite na tisto, kar je bistveno. Učinek se pokaže že po približno 10 sekundah. Tudi če se vam zjutraj pogosto zelo mudi, boste torej brez težav našli čas za ta poživljajoči ritual …

Premišljeno izbrana kombinacija dveh eteričnih olj …

Za pripravo mešanice potrebujete samo dve eterični olji, in sicer eterično olje poprove mete in eterično olje rdeče pomaranče (Citrus sinensis). Pazite, da slednjega ne boste zamešali z eteričnimi olji iz drugih vrst pomaranče, saj rezultat sicer ne bo tako dober, kot bi bil sicer.

Eterično olje poprove mete zbistri misli in pripomore k energičnosti. Poleg tega sprošča dihalne poti, zato gre za odlično naravno pomoč pri zamašenih dihalnih poteh. Če se zjutraj pogosto zbudite z zamašenim nosom oziroma z občutkom zasluzenosti dihalnih poti, ima lahko torej eterično olje poprove mete dvojno korist.

- Oglas -

K temu, da boste bolj energični, bo pripomoglo tudi eterično olje rdeče pomaranče. Olje poskrbi za navidezno nezdružljivo kombinacijo pomirjajočega in poživljajočega delovanja. Če ste zjutraj pogosto pod stresom, saj vas skrbi, kaj vse bo prinesel dan, lahko to že navsezgodaj povzroči občutek izčrpanosti. Pomembno je torej, da se umirite, saj boste tako precej bolj zbrani. Vonj rdeče pomaranče je obenem izvrstna naravna pomoč pri žalosti oziroma pri blažji obliki depresije, vključno s sezonsko razpoloženjsko motnjo. Poskrbi namreč za izboljšanje razpoloženja.

Eterična olja za dober začetek dneva

Navodila za uporabo

Eterični olji je najbolje zmešati tik pred zdajci. Na dlan najprej nalijte 1 žličko frakcioniranega kokosovega olja (oblika kokosovega olja, ki je pri sobni temperaturi v tekočem agregatnem stanju) ali rastlinskega olja po izbiri (olivno olje, mandljevo olje, jojobino olje ipd.).

Nato dodajte 1 kapljico eteričnega olja rdeče pomaranče in 1 kapljico eteričnega olja poprove mete. Dlani združite in ju nekaj sekund drgnite. Nato z njima oblikujte skodelico in ju približajte nosu. Počasi vdihujte in izdihujte.

Vonj eteričnega olja poprove mete je precej močan, zato priporočamo, da je razdalja med dlanmi in nosom sprva malce večja, sicer lahko razdražite dihala in oči. Razdaljo lahko nato postopoma zmanjšujete.

- Oglas -

Po nekaj ciklih globokih vdihov in izdihov z dlanmi nežno zmasirajte vrat. Tako bo vonj poprove mete in rdeče pomaranče ostal z vami več ur in skrbel za prijetno poživljajoč učinek.

Dodatni nasveti za dober začetek dneva

  • Izogibajte se dremanju – tako boste le še bolj utrujeni. Ko zaslišite budilko, poskusite čim hitreje vstati. Če vas pogosto premami skušnjava, poskrbite, da boste morali za to, da ugasnete budilko, vstati iz postelje (telefon lahko na primer postavite na mizico v nasprotnem kotu sobe ali v sosednji prostor).
  • Če je to mogoče, se neposredno bo zbujanju vsaj za nekaj minut izpostavite sončnim žarkom – na primer tako, da stopite na balkon ali na teraso. To bo telesu sporočilo, da se je začel nov dan.
  • Na tešče popijte dva kozarca vode. Tako boste praktično v hipu precej bolj budni, saj je intenzivna utrujenost pogosto vsaj deloma povezana z dehidriranostjo.
  • Vzemite si nekaj  minut za raztezne vaje. To bo spodbudilo prekrvavitev in okrepilo občutek budnosti.
  • Poskrbite, da bo zajtrk vseboval dovolj beljakovin in vlaknin. To bo poskrbelo za počasno, enakomerno sproščanje energije.
.

NAJNOVEJŠE