0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPomoč zelišč in začimb pri uravnavanju krvnega sladkorja

Pomoč zelišč in začimb pri uravnavanju krvnega sladkorja

MORDA VAS ZANIMA

Za diabetike je še posebej pomembno, da posvetijo veliko pozornosti prehrani in redni telesni aktivnosti. V nasprotnem primeru lahko pride do poslabšanja stanja in do resnih zapletov. Pogoste so predvsem težave z očmi in ledvicami, seveda pa tudi s stopali oziroma z okončinami nasploh. V skrajnih primerih lahko to pomeni celo tveganje za gangreno. Če imate torej tudi sami težave s krvnim sladkorjem, je zdrav življenjski slog ključen. Pri uravnavanju krvnega sladkorja pa si lahko pomagate tudi z določenimi zelišči in začimbami. Tokrat predstavljamo dve možnosti, ki sta lahko odlična naravna pomoč pri diabetesu.

- Oglas -

Gurmar

Gurmar pomaga, da se uprete sladkorju

V naših krajih je gurmar zelo eksotična rastlina, medtem ko ga v nekaterih predelih Azije poznajo in uporabljajo že zelo dolgo. Uspeva predvsem v tropskih gozdovih Indije, njegovo ime pa pravzaprav pomeni »uničevalec sladkorja«. Listi gurmarja so znani po številnih pozitivnih vplivih na zdravje. Deluje razstrupljevalno in protivnetno, obenem pa gre tudi za odličen naravni diuretik. Med drugim se uporablja kot pomoč pri artritisu in celo za lažje hujšanje. Za sladkorne bolnike pa je gurmar še posebej zanimiv zaradi dejstva, da lahko povsem naravno zmanjša željo po sladkih živilih.

Tako seveda gurmar ni koristen le za diabetike, ampak tudi kot preventiva. Znano je, da je sladkor zelo zasvajajoč, zato je kakršna koli pomoč pri premagovanju »odvisnosti« od prekomernih količin sladkorja v prehrani zagotovo zelo dobrodošla. Listi gurmarja se lahko uporabljajo za pripravo čaja, vendar pa jih je pri nas težko dobiti. Tako si lahko pomagate s kapsulami, gurmarjem v prahu in drugimi oblikami prehranskih dopolnil.

- Oglas -

Cimet za boljšo odzivnost receptorjev za inzulin

Zaradi sladkastega okusa cimeta se na prvi pogled zdi, da to ne more biti začimba, primerna za diabetike. Vendar v resnici velja povsem nasprotno. Vse več raziskav kaže, da lahko cimet pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja, in sicer tako, da stimulira receptorje za inzulin. Zdravje je pogosto zares na dosegu roke, le da tega ne opazimo.

Cimet lahko vključite v različne jedi in napitke, na primer v jutranjo kavo. Pripravite pa si lahko tudi cimetov »čaj«, iz cimetovih palčk ali cimeta v prahu. Za najboljše rezultate priporočamo vsakodnevno pitje tega napitka oziroma uživanje cimeta.

NAJNOVEJŠE