Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeBi imeli napravo, ki vas usmeri stran od onesnaženega zraka?

Bi imeli napravo, ki vas usmeri stran od onesnaženega zraka?

MORDA VAS ZANIMA

V mnogih mestih je onesnaženost zraka zelo resen problem. Medtem ko si nekateri prizadevajo za globalno rešitev tega problema, pa se drugi osredotočajo na posameznike. Predvsem na to, kaj lahko posamezniki naredijo, da čim bolj zmanjšajo svojo izpostavljenost onesnaženemu zraku. V dobi neštetih elektronskih naprav se tako ne zdi posebej presenetljivo, da bomo kmalu dobili tudi takšno, ki nas bo lahko usmerila proti predelom, kjer je zrak čistejši …

- Oglas -

Flow

Zaznavanje količine dušikovega dioksida in drugih problematičnih snovi

Omenjena naprava se bo imenovala Flow, razvilo pa jo je francosko zagonsko podjetje Plume Labs. Cena naprave, ki bo delovala v kombinaciji s pametnimi telefoni, je v predprodaji 139 ameriških dolarjev. Tehnološko dovršeni senzorji bodo med drugimi zaznavali količino dušikovega dioksida in hlapljivih organskih spojin v ozračju. Uporabnike pa bodo nato na stopnjo onesnaženosti zraka v določenem predelu opozorile LED-lučke različnih barv.

Potreba po konkretnih številkah, tudi ko gre za zdrav življenjski slog

Razvoj tovrstne naprave se zdi v družbi, ki prisega na kvantitativne podatke, precej logičen. Tudi ko gre za zdravje, pogosto čutimo potrebo, da imamo na voljo konkretne številke, na primer o številu prehojenih korakov, zaužitih kalorij, popitih kozarcev vode ipd. Glede na to, da ima prav onesnažen zrak izjemno negativen vpliv na zdravje, se zdi smiselno, da bi želeli ljudje spremljati tudi ta dejavnik. Vendar pa je vprašanje, kako uporabna bo takšna naprava v praksi – oziroma v kolikšni meri lahko posamezniki zares prilagodijo svoje vsakodnevne poti, če ugotovijo, da je zrak na določenih območjih še posebej onesnažen.

Od osebnega k političnemu …

Razvijalci naprave imajo sicer v mislih tudi malce drugačno funkcijo, ki bi jo lahko imela naprava. Ko govorimo o onesnaženosti zraka, se le redko v polnosti zavemo, da je to nekaj, kar vpliva na nas na povsem osebni ravni. Možnost, da vidijo zelo natančne številke, naj bi tako uporabnike naprave Flow spodbudila k temu, da se začnejo zares zavedati resnosti težave. Osveščenost prebivalstva pa je seveda nujna, da pride tudi do političnih sprememb oziroma novih zakonskih uredb. Tako namen naprave ni zgolj ta, da uporabnike usmeri proč od onesnaženega zraka, ampak želijo razvijalci prispevati k temu, da bi se stopnja onesnaženosti zraka v prihodnje čim bolj zmanjšala.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×