0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZnebite se pomarančne kože

Znebite se pomarančne kože

MORDA VAS ZANIMA

Neprivlačen videz pomaranče kože nam sporoča, da naš limfni sistem in krvni obtok ne delujeta tako, kot bi morala. Celulit torej nastane kot posledica sprememb v podkožnem tkivu, ki izgubi svojo prožnost.

- Oglas -

K nastanku celulita torej veliko prispevajo težave v delovanju limfnega in krvožilnega sistema, ki jih povzročajo različne škodljive razvade, kot sta kajenje in uživanje alkohola, čezmerna izpostavljenost sončnim žarkom in neustrezna prehrana, ki vsebuje veliko močno predelanih živil, bogatih z nasičenimi maščobami. Pomarančna koža se lahko pojavi tudi zaradi velikega odlaganja odpadnih snovi v maščobnih celicah. Če slednje niso dovolj prekrvavljene, otrdijo in se združijo v kepice, v njih pa se potem nabira tekočina.

V boj proti celulitu z ustrezno prehrano

Ustrezna prehrana je način, s katerim je mogoče neprivlačen videz pomarančne kože zelo zmanjšati ali pa ga celo čisto odpraviti. Pomembno je, da našim celicam zagotovimo vse, kar potrebujejo za nemoteno delovanje. To pa lahko zagotovimo le s pestrim in raznolikim izborom živil.

Celicam moramo zagotoviti ustrezno gorivo, obnovimo jih lahko s pomočjo esencialnih aminokislin, maščobnih kislin in lecitina, antioksidanti pa so tisti, ki naše celice zaščitijo. Poleg tega pa naše celice potrebujejo še ustrezno vlago in nego. Obnovljene in ustrezno nahranjene maščobne celice potisnejo globlje v podkožje, videz pomaranče kože pa se zelo zmanjša oziroma celo izgine.

- Oglas -

K manj izrazitemu videzu pomaranče kože poleg pestre in uravnotežene prehrane prispeva tudi pitje zadostnih količin vode ter redna vadba. Tako kot celulit ni nastal kar čez noč, tudi izginil ne bo, zato je treba kar nekaj vztrajnosti in potrpežljivosti. Dobra novica je, da je celulit mogoče uspešno zmanjšati ali pa se ga celo popolnoma znebiti.

Celulit

Uživajte nepredelana, alkalna živila

Če želite iz telesa odstraniti čim več toksinov, jih morate najprej odstraniti iz mest, kjer so se nabirali, torej iz celic, tkiv in organov.

To boste dosegli z uživanjem alkalne hrane – sadje in zelenjava naj torej predstavljata velik delež vaše prehrane. K zmanjševanju videza pomarančne kože torej pomaga uživanje veliko sveže, žive in nepredelane hrane (predvsem zelenjave), proces pa bo še bolj intenziven, če si boste začeli pripravljati sveže zelenjavne sokove.

Poskrbite za to, da bo vaše telo primerno hidrirano

Popiti morate veliko čiste vode ter uživati veliko sveže organsko pridelane zelenjave in sadja. Vodo zato pijte ves čas – lahko ji dodate tudi sok limone ali vanjo narežete rezine biološko pridelanih pomaranč in limon. Tudi zeliščni čaji so dobra izbira, vendar naj bodo voda in sveže stisnjeni zelenjavni sokovi še vedno na prvem mestu.

- Oglas -

Zmanjšajte vnos soli

Sol nikakor ni naš zaveznik v boju proti celulitu, saj nam zaradi nje zastaja voda v telesu, čezmerno uživanje soli pa zvišuje tudi krvni pritisk. Natrij, ki se nahaja v soli, je sicer pomemben mineral, a tako kot drugje, tudi tu velja, da je prevelika količina lahko hitro škodljiva. Ljudje smo danes navajeni na preslano hrano – da ne bo šok prevelik, vam svetujemo, da količino soli v vaši prehrani zmanjšujete postopno. Prehrana, ki vsebuje malo soli, preprečuje neprijetno zastajanje vode v telesu, znižuje krvni pritisk in pozitivno vpliva na delovanje našega krvožilnega sistema.

Suho ščetkanje in masaža

Limfni sistem lahko odlično stimuliramo s suhim ščetkanjem kože in masažo – tako sprožimo širjenje in nazadnje odplavljanje toksinov iz našega telesa. Problematične dele telesa si vsak dan temeljito zmasirajmo – začnimo s suhim ščetkanjem, se oprhajmo in se nato še dobro zmasirajmo.

Razgibajte se in se dodobra prepotite

Z gibanjem ne skrbimo le za dobro psihično počutje, ampak se tako iz našega telesa pospešeno izločajo tudi toksini. S pomočjo rednega gibanja bo vaše telo postalo bolj čvrsto in napeto, zato bodo tudi sicer problematična področja, ki vam povzročajo sive lase, manj vidna in izrazita.

Zdaj pa je čas, da vse nasvete spravite tudi v prakso. Naj bodo spremembe življenjskih navad postopne, saj bodo le tako trajale. Predlagamo, da vsak teden v svoje življenje dodate eno novo zdravo navado. Vztrajajte in želeni rezultati bodo prišli.

.

NAJNOVEJŠE