Poletno hladna kumarična juhica

    Če iščete hitro, enostavno in osvežujočo idejo za poletni obrok, ste jo ravnokar našli! Priprava ohlajene kumarične juhe namreč ne traja več kot 10 minut poleg tega pa je ravno tako osvežujoča kot kozarec ledeno mrzle vode – če ne še bolj. Ker pa je za uživanje najbolj primerna res popolnoma ohlajena je najbolje, da jo naredite že par ur prej (zjutraj denimo), da bo v hladilniku počivala in se hladila vsaj 4 ure.

    kumarična juha

    Potrebujete:

    • skodelico na kocke narezane kumare,
    • ½ skodelice vode,
    • skodelico navadnega grškega jogurta,
    • zmleto oziroma sesekljano mlado čebulo,
    • čajno žličko gorčice,
    • 2 žlici svežega kopra,
    • 2 žlici svežega peteršilja,
    • čajno žličko poljubnega zelišča.

     

    Priprava:

    V multipraktik stresite vse sestavine ter jih mešajte toliko časa dokler ne dobite lepe gladke mešanice. Prelijte jo v večjo posodo in to postavite v hladilnik, kjer naj juhica pred serviranjem počiva vsaj 4 ure. Hlad je bistvenega pomena, saj spremeni okus in teksturo juhe. Ko je popolnoma ohlajena jo postrezite okrašeno z nekaj rezinami sveže kumare ter vejicami svežega kopra.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte