0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlinePoletna zelišča za celoletne težave

Poletna zelišča za celoletne težave

MORDA VAS ZANIMA

Poletje je kot nalašč za uspevanje številnih dišavnic in začimb. Ni lepšega od tega, da sami vzgojite rastlinico in jo nato »osmukate« kar v domačem lončku. V nadaljevanju vam ponujamo seznam idej za gojenje začimb, ki ne potrebujejo presežne pozornosti a nam hkrati podarijo mnogo zdravilnih lastnosti in koristi.

- Oglas -

Bazilika

V lončku na polici bo zrasla brez večjih težav ali komplikacij. Bazilika je bogata z železom in vitaminom A, ki je naravni antioksidant z protivnetnimi in antibakterijskimi lastnostmi. Odlično se vključuje v solate in številne druge osvežilne poletne jedi.

Rožmarin

Ta začimba je pravi »morilec« rakavih celic. Poleg tega rožmarin vsebuje vitamin E, ki je izjemen antioksidant. Odlično se obnese v sredozemski kuhinji.

Koriander

Korinader začimba nudi izjemno zaščito našim jetrom. Odlična je v kombinacijami, ki tvorijo solate in sokove.

- Oglas -

Melisa

Izjemno lahko jo je vzgojiti. Več kot dobrodošla je pri prehladih in nespečnosti.

Timijan

Bogat je z vitaminom A, B in C, kalcijem, kalijem, magnezijem in železom. Poleg tega je zelo koristen za ohranjanje zdrave prebave. Timijanov čaj je navsezadnje odličen za zdravje celotnega telesa.

Peteršilj

Je začimba, ki izboljšuje skoraj vse jedi. A kulinarične izboljšave niso edine za katere je zaslužen. Peteršilj pozitivno vpliva tudi na imunski sistem, pomirja živčni sistem in močno vpliva na zdravje naših kosti. Prav tako je odličen v boju proti slabemu zadahu.

Še več o koristnih zeliščih si preberite na: www.bodieko.si/zelisca-kozmetika-uporaba

.

NAJNOVEJŠE