Poletna zelišča za celoletne težave

  Poletje je kot nalašč za uspevanje številnih dišavnic in začimb. Ni lepšega od tega, da sami vzgojite rastlinico in jo nato »osmukate« kar v domačem lončku. V nadaljevanju vam ponujamo seznam idej za gojenje začimb, ki ne potrebujejo presežne pozornosti a nam hkrati podarijo mnogo zdravilnih lastnosti in koristi.

  Poletna zelišča

  Bazilika

  V lončku na polici bo zrasla brez večjih težav ali komplikacij. Bazilika je bogata z železom in vitaminom A, ki je naravni antioksidant z protivnetnimi in antibakterijskimi lastnostmi. Odlično se vključuje v solate in številne druge osvežilne poletne jedi.

  Rožmarin

  Ta začimba je pravi »morilec« rakavih celic. Poleg tega rožmarin vsebuje vitamin E, ki je izjemen antioksidant. Odlično se obnese v sredozemski kuhinji.

  Koriander

   

  Korinader začimba nudi izjemno zaščito našim jetrom. Odlična je v kombinacijami, ki tvorijo solate in sokove.

  Melisa

  Izjemno lahko jo je vzgojiti. Več kot dobrodošla je pri prehladih in nespečnosti.

  Timijan

  Bogat je z vitaminom A, B in C, kalcijem, kalijem, magnezijem in železom. Poleg tega je zelo koristen za ohranjanje zdrave prebave. Timijanov čaj je navsezadnje odličen za zdravje celotnega telesa.

  Peteršilj

  Je začimba, ki izboljšuje skoraj vse jedi. A kulinarične izboljšave niso edine za katere je zaslužen. Peteršilj pozitivno vpliva tudi na imunski sistem, pomirja živčni sistem in močno vpliva na zdravje naših kosti. Prav tako je odličen v boju proti slabemu zadahu.

  Še več o koristnih zeliščih si preberite na: www.bodieko.si/zelisca-kozmetika-uporaba

  Povejte svoje mnenje - kometirajte