Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravilne rastlinePoletna zelišča za celoletne težave

Poletna zelišča za celoletne težave

MORDA VAS ZANIMA

Poletje je kot nalašč za uspevanje številnih dišavnic in začimb. Ni lepšega od tega, da sami vzgojite rastlinico in jo nato »osmukate« kar v domačem lončku. V nadaljevanju vam ponujamo seznam idej za gojenje začimb, ki ne potrebujejo presežne pozornosti a nam hkrati podarijo mnogo zdravilnih lastnosti in koristi.

Bazilika

- Oglas -

V lončku na polici bo zrasla brez večjih težav ali komplikacij. Bazilika je bogata z železom in vitaminom A, ki je naravni antioksidant z protivnetnimi in antibakterijskimi lastnostmi. Odlično se vključuje v solate in številne druge osvežilne poletne jedi.

Rožmarin

Ta začimba je pravi »morilec« rakavih celic. Poleg tega rožmarin vsebuje vitamin E, ki je izjemen antioksidant. Odlično se obnese v sredozemski kuhinji.

Koriander

Korinader začimba nudi izjemno zaščito našim jetrom. Odlična je v kombinacijami, ki tvorijo solate in sokove.

Melisa

Izjemno lahko jo je vzgojiti. Več kot dobrodošla je pri prehladih in nespečnosti.

Timijan

- Oglas -

Bogat je z vitaminom A, B in C, kalcijem, kalijem, magnezijem in železom. Poleg tega je zelo koristen za ohranjanje zdrave prebave. Timijanov čaj je navsezadnje odličen za zdravje celotnega telesa.

Peteršilj

Je začimba, ki izboljšuje skoraj vse jedi. A kulinarične izboljšave niso edine za katere je zaslužen. Peteršilj pozitivno vpliva tudi na imunski sistem, pomirja živčni sistem in močno vpliva na zdravje naših kosti. Prav tako je odličen v boju proti slabemu zadahu.

Še več o koristnih zeliščih si preberite na: www.bodieko.si/zelisca-kozmetika-uporaba

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×