Zdravje & prehranaCeloletne zdravilne lastnosti cimeta

Celoletne zdravilne lastnosti cimeta

MORDA VAS ZANIMA

Le zakaj bi morali cimet uporabljati in »častiti« zgolj v zimskih mesecih. Zaradi njegove vsestranskosti, lahko cimet uporabljamo čez celo leto pa naj bo to v obliki kulinaričnega dodatka ali pa kot zdravilo za zdravljenje gripe in želodčnih težav. Cel spekter cimetove uporabnosti torej! V nadaljevanju vam ponujamo še nekaj nasvetov s katerimi upamo, da vas bomo navdušili nad vsakdanjo uporabo cimeta.

- Oglas -

cimet

Ustnice

Najprej na ustnice nanesite malo vazelina nato pa nanj vtrite še malo cimeta. Tam ga pustite delovati 2-3 minute. Na ustnicah boste občutili rahle mravljince, učinek pa bo fantastičen. Bodite samo previdni, da cimet ne pride v neposreden stik s kožo, sja lahko povzroči neprijetno draženje.

Slab zadah

Če imate težave s slabim zadahom v nekaj vrele vode stresemo ščepec cimeta. Ko se voda ohladi jo spijte in slab zadah bo odpravljen.

Obrazna maska

Znebite se nadležnih in bolečih aken. Zmešajte 3 žlice medu z 1 žlico cimeta in ko zmes postane gosta jo nanesite na obraz. Tam jo pustite delovati nekaj minut nato pa jo nežno sperite z mlačno vodo. Cimet bo preprečil nadaljnje nastajanje aken, kožo pa bo pustil mehko in hidrirano.

Suha koža

- Oglas -

Če imate veliko odvečnih plasti stare in suhe kože ter ji želite ponovno povrniti njen sijaj, uporabite mešanico mandljevega olja, morske soli in mletega cimeta.

Rast las

Če želite spodbuditi rast vaših las uporabite cimetovo masko. Zmešajte 2 žlički cimeta z malo medu in mešanici dodamo še malo olivnega olja. Ko se mešanica zgosti ji dodamo jajce in dobljeno masko nanesemo na mokre lase ter jo vmasiramo v lasišče. Na laseh jo pustimo delovati 10-15 minut nato pa jo speremo in nadaljujemo s šamponiranjem.

NAJNOVEJŠE